SKUPINA PV

Sporočila za medije

12.09.2008

Na MOS tudi povezana družba Premogovnika Velenje HTZ

Tako smo s krepitvijo razvojnih aktivnosti v podjetju zasnovali razvojne programe, pri katerih smo se povezali z različnimi zunanjimi inštitucijami, kar je nujno potrebno za pridobivanje novih znanj.

Rezultat takšnega razvojnega dela je tudi program AquaVallis, s katerim se na letošnjem Mednarodnem obrtnem sejmu, ki med 10. in 17. septembrom poteka v Celju, predstavlja tudi povezana družba Premogovnika Velenje HTZ Velenje. S programom AquaVallis posegamo na področje pitne vode oziroma čiščenje vod, kjer z znanji s področja nanotehnologije odstranjujemo iz vode viruse, bakterije in težke kovine.

Na celjskem sejmu se bo HTZ Velenje predstavil tudi s programom Sonelex, s katerim je podjetje sistemski integrator sončnih fotovoltaičnih modulov. Ponujamo postavitev sončnih elektrarn različnih dimenzij: usposobljeni smo za načrtovanje, projektiranje, izgradnjo in vzdrževanje sončnih elektrarn.

S svojim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami pri pridobivanju premoga, v povezavi s tujimi in domačimi proizvajalci opreme, bomo na sejmu predstavili tudi celovite rešitve projektov s področja rudarstva in energetike za podzemna odkopna in pripravska delovišča, varnostno tehnični informacijski sistem, transport in logistiko, kar vključuje tudi prodajo rudarskih strojev in naprav ter rudarske programe in eksterne rudarske projekte.

Na 41. MOS-u v Celju se predstavlja tudi HTZ-jev Center za izobraževanje in usposabljanje invalidov, saj je HTZ invalidsko podjetje, v katerem je zaposlenih preko 40 % invalidov. Ti se v centru izobrazijo za konkretno delovno mesto, Premogovnik Velenje pa si vseskozi prizadeva tudi za ustvarjanje novih delovnih mest za invalide.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas