SKUPINA PV

Sporočila za medije

07.12.2012

Velenjski godbeniki pripravljajo še enega v nizu nepozabnih in edinstvenih novoletnih koncertov

Prednovoletno dogajanje bo v rudarskem Velenju popestril tudi Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ki pripravlja že tradicionalni novoletni in drugi abonmajski koncert v koncertni sezoni 2012/2013. Zgodil se bo v soboto, 8. decembra 2012, v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje. Zaradi velikega zanimanja bosta tokrat kar dva termina – prvi koncert bo ob 17. uri, drugi, ki je namenjen abonentom in zunanjim obiskovalcem, ob 19.30.

Velenjski godbeniki s svojo inovativnostjo in ustvarjalnostjo vedno znova presenetijo. Ekipa izjemnih glasbenikov za tokratni koncert pripravlja kakovosten in edinstven program, za katerega so prepričani, da bo dosegel srca številnih ljubiteljev tovrstne glasbe. Letošnji novoletni program bo pod taktirko Matjaža Emeršiča postregel z najlepšimi klasičnimi melodijami, v program pa so uvrstili tudi modernejše in praznične ritme. Predstavili se bodo izjemni solisti – Davorin Dolinšek na klavirju, ter člani orkestra David Slatinek in Janez Marin na afriški marimbi ter Luka Logar na trombonu.

Člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje so glasbeno odličnost dokazali že mnogokrat do zdaj. To potrjujejo številne nagrade, ki pomenijo dodaten zagon za nadaljnje ustvarjanje. Na domačih tleh skoraj ni dogodka, na katerem ne bi bili prisotni. Da je glasba veliko več kot zgolj ton in zvok, pa dokazujejo na številnih nastopih izven naših meja. O njihovi kakovosti pričajo zlate medalje s svetovnih prvenstev pihalnih orkestrov na Nizozemskem ter najvišji naslovi iz drugih tekmovanj v mednarodnem in domačem okolju. Na letni ravni imajo v povprečju okoli 170 nastopov in vaj, kar je za ljubiteljski orkester zelo veliko, in se lahko primerjamo s poklicnimi združenji.

V okviru abonmajskega programa koncertne sezone 2012/2013 bodo na sporedu še trije koncerti. 16. januarja 2013 boste lahko prisluhnili novoletni plesni simfoniji v izvedbi Filharmonije Nova. Pihalni orkester Akademije za glasbo v Zagrebu se bo predstavil 1. marca 2013. Pihalnemu orkestru Premogovnika Velenje pa boste lahko ponovno prisluhnili 24. aprila 2013, ko bodo s spomladanskim koncertom zaključili tokratno koncertno sezono.

Rezervacija vstopnic na 031 677 444.


Pihalni orkester Premogovnika Velenje
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas