SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.11.2012

Rudar tudi tokrat ponuja zanimivo branje

Časopis Skupine Premogovnik Velenje Rudar že skoraj 60 let bralcem ponuja pestre in zanimive vsebine. Tudi novembrska številka ni nobena izjema. Še posebej privlačna je njegova naslovnica, ki prikazuje rudarje na deponiji premoga, oblečene v novo spodnje perilo blagovne znamke MÓDEO hčerinskega podjetja HTZ Velenje.

Letošnja, že deseta številka časopisa Rudar s pestrimi vsebinami znova preseneča. Uvodnik je namenjen hčerinski družbi RGP, ki ji je uspelo ustvariti kakovostne reference in se uspešno bori proti negotovi gospodarski krizi. V stalni rubriki Z delom se vse doseže je zapis o uspešni vaji rudarskih reševalcev, o taktični vaji Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje v Lakirnici HTZ ter o njihovi vaji v požarnem rovu. Za družbeno odgovorno sodelovanje z lokalnim območjem je Premogovnik Velenje prejel grb Občine Šmartno ob Paki, kar je za podjetje še dodatna spodbuda, da delamo prav. Pravilno usmeritev podjetja je potrdil tudi novi generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne Blaž Košorok, ki nas je obiskal 19. oktobra.

Predstavili smo poklic inženir strojništva, ki sta nam ga približala dva sodelavca, ki delata na različnih področjih. Objavili smo še zapis o nesebični pomoči tabornikov, ki so priskočili na pomoč družini, ki so jo prizadele nedavne vremenske ujme.

V Skupini Premogovnik Velenje je veliko sodelavcev, ki se ponašajo z različnimi priznanji. Eden izmed njih je zagotovo ljubiteljski fotograf Miran Beškovnik, ki je ponovno zmagal na mednarodnem fotografskem natečaju. Tudi v Premogovniku Velenje smo razpisali fotografski natečaj, ki poteka do 21. decembra.

Skupaj s partnerji smo sodelovali pri projektu Sadni gozd, ki je nastal na degradiranih površinah, kar je še ena potrditev družbene odgovornosti podjetja.

Z uspešnimi zgodbami se predstavljajo hčerinska podjetja. PV Center starejših Zimzelen je gostil tri dijakinje iz avstrijske Koroške, družba RGP je bila deležna pohvale za izgradnjo vodnega rova Drtijščica, HTZ Velenje se je predstavil na investicijski konferenci v Londonu in na sejmu Tehnoma v Skopju.

Muzej premogovništva Slovenije ponovno vabi v podzemlje, kjer obiskovalce čakajo nove scene in nove vsebine. Vstopnica je lahko odlično darilo za prihajajoče praznike, zato velja izkoristiti promocijske cene vstopnic. Muzej ponuja tudi zanimive dodatne vsebine, kot je bila pred kratkim izvedena zlata poroka 160 metrov pod zemeljskim površjem.

Bliža se čas obdarovanj, zato smo bralce povabili, da pristopijo k humanitarnemu projektu Botrstvo, ki pomaga slovenskim otrokom k boljšemu življenju.

Vabimo še na 8. Tradicionalni štafetni tek sv. Barbare, tradicionalni novoletni in drugi abonmajski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, koncert ob 15-letnici Harmonikarskega orkestra Barbara Premogovnika Velenje, silvestrovanja v Restavracijo Jezero v Velenju, Hotel Golte na Golteh in Hotel Barbara v Fiesi ter na aktivnosti Športnega društva Skupine Premogovnik Velenje.

Časopis Rudar je na voljo na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/files/default/Rudar/2012/RUDAR%2010%202012_edit.pdf.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas