SKUPINA PV

Sporočila za medije

06.12.2012

Vlada predlagala sklenitev poroštvene pogodbe za Teš 6 z EIB

Vlada je predlagala sklenitev poroštvene pogodbe za Teš 6 z Evropsko investicijsko banko (EIB) za del kredita v višini 440 milijonov evrov. Minister za finance Janez Šušteršič pričakuje, da bodo postopki zdaj stekli hitro in da se bo šesti blok lahko gradil naprej. Pogodbo bo moral na koncu potrditi državni zbor.

Minister Šušteršič težav v zvezi s potrjevanjem poroštvene pogodbe za šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) v DZ ne pričakuje, saj so poslanke in poslanci zakon o državnem poroštvu julija tudi sprejeli.
"V zadnjih mesecih smo veliko naporov vložili v to, da smo dosegli določene varovalke glede vrednosti projekta in odgovornosti pri njem. Tako smo zagotovili potek projekta v zakonsko določenem okviru in zmanjšali tveganja, ki bi lahko obstajala iz naslova poroštva," je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil Šušteršič.

Finančni minister je prepričan, da bodo lahko postopki glede Teša 6 zdaj stekli hitro in da ne bo prišlo do scenarijev ustavljanja projekta šestega bloka.


 

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas