25.11.2008

Iščemo ''Zmagovalno idejo'' SAŠA regije

SAŠA inkubator, regionalni podjetniški inkubator, je skupaj s partnerji, z generalnim pokroviteljem Premogovnikom Velenje d. d. in osrednjim regionalnim partnerjem Mestno občino Velenje, pripravil natečaj za najboljše start-up podjetje SAŠA regije ''Zmagovalna ideja''.

Natečaj se je uradno pričel s podjetniško delavnico, ki je potekala v petek, 14. novembra, v prostorih Medpodjetniškega izobraževalnega centra.
SAŠA inkubator nudi stimulativno okolje za razvoj podjetniških idej, kjer si lahko inkubirana podjetja poleg poslovnih prostorov, ki jih lahko najamejo po subvencionirani ceni, pridobijo koristna znanja in dostop do virov financiranja ter drugih koristnih resursov. Poslovni prostori so na voljo na sedežu SAŠA inkubatorja na Koroški cesti 62b in na lokaciji Prešernova 10 v Velenju, sami oziroma v sodelovanju s partnerji pa bomo v bodoče zagotovili tudi druge dodatne prostore po celotni SAŠA regiji.
V natečaju ''Zmagovalna ideja'' lahko sodelujejo vsa mlada inovativna podjetja stara do tri leta oziroma podjetniški timi, ki so tik pred ustanovitvijo podjetja in delujejo v SAŠA regiji. Nosilce najboljših idej bodo finančno podprli z denarnimi nagradami v višini 6.000 evrov in jim ponudili strokovno pomoč, najboljša mlada podjetja bo SAŠA inkubator povezal tudi s pravimi partnerji za tržni uspeh njihove podjetniške ideje.
V okviru natečaja bodo tako poskušali identificirati podjetniške ideje z izdelanimi poslovnimi načrti s področij okoljskih tehnologij, energetike, medijev, informatike, turizma, transporta in logistike ter drugih perspektivnih področij.
Natečaj ''Zmagovalna ideja'' je partnersko povezan s slovenskim tekmovanjem start-up podjetij, kjer se bodo lahko najboljša mlada podjetja iz regije potegovala za laskavi naslov “Slovenski start:up leta”. Pogoja za sodelovanje sta izdelan poslovni načrt in urejen status intelektualne lastnine podjetniške ideje.

Rok za oddajo poslovnih načrtov za natečaj je 23. januar 2009, poslati jih je potrebno na naslov SAŠA inkubator, Koroška cesta 62b, 3320 Velenje s pripisom "za natečaj Zmagovalna ideja" ali na elektronski naslov info@sasa-inkubator.si.

Razglasitev zmagovalcev natečaja bo 6. marca 2009 v okviru podjetniškega dogodka v Velenju. Več informacij o natečaju in o dejavnostih SAŠA inkubatorja je na voljo na spletni strani www.sasa-inkubator.si. Vse podjetnike in podjetniške time vabijo tudi, da se z vpisom v spletno stran inkubatorja včlanijo v mrežo inkubatorja in se brezplačno informirajo o storitvah inkubatorja in priložnostih za pridobitev nepovratnih sredstev EU.