SKUPINA PV

Sporočila za medije

10.12.2012

Novoletni koncert velenjskih godbenikov vrhunec njihovega ustvarjanja v tem letu

Prednovoletno dogajanje je v rudarskem Velenju popestril Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ki je pripravil že tradicionalni novoletni in drugi abonmajski koncert v koncertni sezoni 2012/2013. Zgodil se je v soboto, 8. decembra 2012, v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje. Koncertu, ki je bil zaradi velikega zanimanja izveden kar v dveh terminih, je prisluhnilo več kot 400 ljubiteljev tovrstne glasbe.

Novoletni koncert je zagotovo vrhunec vsakoletnega dela velenjskih godbenikov, ki vedno znova navdušujejo svoje poslušalce. Tokrat so pod taktirko Matjaža Emeršiča obiskovalce koncerta presenetili z repertoarjem najlepših klasičnih melodij znamenitih skladateljev W. A. Mozarta, Leroya Anderona, Georga Gershwina, Slavka Avsenika in drugih.

Godbeniki so koncert začeli z Mozartovo uverturo iz opere Figarova svatba. V nadaljevanju sta se na klavirju predstavila izjemna solista – Davorin Dolinšek je zaigral Anderonov Koncert za klavir in orkester v C duru, Rok Rednjak pa valček kvinteta Avsenik Tam, kjer murke cveto, ki ima posebno mesto v zgodovini slovenske glasbene dediščine. Po premoru sta se na afriškem tolkalu marimba predstavila Janez Marin in David Slatinek, oba člana Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, Gershwinovo arijo iz leta 1935 pa je na pozavni zaigral Luka Logar. Izvrstni glasbeniki so novoletni program zaključili s skladbo o avstrijski cesarici Sissy z naslovom Elisabeth musical. Navdušeno občinstvo je zahtevalo dva bisa, ki sta še dodatno popestrila z glasbo prežet večer.

V okviru abonmajskega programa koncertne sezone 2012/2013 bodo na sporedu še trije koncerti. 16. januarja 2013 boste lahko prisluhnili novoletni plesni simfoniji v izvedbi Filharmonije Nova. Pihalni orkester Akademije za glasbo v Zagrebu se bo predstavil 1. marca 2013. Pihalnemu orkestru Premogovnika Velenje pa boste lahko ponovno prisluhnili 24. aprila 2013, ko bodo s spomladanskim koncertom zaključili tokratno koncertno sezono.

 

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas