SKUPINA PV

Sporočila za medije

14.12.2012

Jezero na robu mesta

V četrtek, 13. decembra 2012, je v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju (na Starem jašku) potekala predstavitev knjige Jezero na robu mesta, ki jo je vodil Marijan Pušavec. Na predstavitvi so sodelovali vsi, v knjigi sodelujoči avtorji: Feri Lainšček, Dušan Dim, Peter Rezman, Esad Babačić in Jože Hudales. Skupaj so spisali omnibus zgodb, ki se, vsaka na svoj način, dotika Šaleških jezer, Velenja in okolice.
Medtem ko čas odteka in se jezero (in seveda mesto ob njem) spreminja, prejšnje oblike bivanja in doživljanja izginjajo. Ostajajo le spomini, ki so jih v knjigi zbrali avtorji, ki pravijo, da pišejo zato, da ne pozabijo. »A bodite pripravljeni. Ko se zgodbe združijo s skrivnostnim robom mesta, lahko pride do presenečenj,« v predgovoru opozarja Dušan Dim.

Na predstavitvi knjige sta spregovorila Vlado Vrbič, direktor Knjižnice Velenje, in dr. Milan Medved, predsednik Uprave Premogovnika Velenje: »Tudi ta dogodek uvrščam v enega izmed izjemnih, ki so se v tem letu dogodili v Muzeju Premogovništva Slovenije v Velenju. Tega smo ga v zadnjih nekaj mesecih z vztrajnostjo in pravo knapovsko trmo obnovili, na kar smo še posebej ponosni,« je dejal in prisotne povabil na ogled razstave Štirje avtorji na kosu premoga – rudarski motivi v beli garderobi Muzeja.

Nosilec projekta je bila Knjižnica Velenje. S predstavitvijo knjige Jezero na robu mesta so zaključili še zadnjega od štiriindvajsetih projektov Evropske prestolnice kulture, ki so bili izvedeni v Velenju.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas