SKUPINA PV

Sporočila za medije

20.12.2012

Luč miru tudi letos zasvetila v Premogovniku Velenje

Luč miru iz Betlehema, decembrska akcija s sporočilom miru in medsebojne povezanosti, prihaja med Slovence že dobri dve desetletji. V Premogovniku Velenje smo Luč miru sprejeli v četrtek, 20. decembra 2012. Skavte iz Velenja in Mozirja je sprejela članica Uprave – delavska direktorica Sonja Kugonič s sodelavci.

Že tradicionalna decembrska prireditev, ki letos nosi ime »Z ROKO V ROKI«, je tudi tokrat dobrodelne narave. Zbrana sredstva bodo skavti in taborniki namenili za odpravljanje posledic novembrskih poplav. Skavti so ob obisku v Premogovniku Velenje najprej prebrali letošnjo poslanico, ki pravi, da bomo srečnejši in bogatejši takrat, ko bomo po svetu stopali z roko v roki. »Podarjamo vam luč miru iz Betlehema, da vam bo svetlila dneve v bližajočih se praznikih. Tudi pri delu v podzemlju naj vam sveti luč. Toplina, ki jo prinaša plamen, naj se pri medsebojnih odnosih v prazničnih dneh še poveča,« so prisotnim zaželeli skavti. Članica Uprave – delavska direktorica Premogovnika Velenje Sonja Kugonič se jim je v imenu Uprave zahvalila za obisk in čas, ki so si ga vzeli, da so nam prinesli luč miru. Dodala je, da bomo luč z veseljem prižgali tudi v svojih domovih.

Regijske sprejeme luči miru iz Betlehema pripravlja Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, ki je tudi nosilec akcije v Sloveniji. Sicer v akciji sodelujejo še Zveza tabornikov Slovenije, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.


 

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas