18.01.2013

Lahkotna simfonija plesa na abonmajskem koncertu velenjskih godbenikov

Pihalni orkester Premogovnika Velenje je na tretji abonmajski koncert v tej sezoni povabil mladinski simfonični orkester NOVA filharmonija. Na koncertu, ki se je zgodil 16. januarja 2013 v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje, je bilo čutiti mladostni naboj članov orkestra, njihovo sproščenost in pozitivno energijo. Dirigent Simon Perčič je tudi tokrat potrdil sloves priznanega vodje.

Novoletna plesna simfonija NOVA filharmonije je postregla predvsem z lahkotno, plesno glasbo. Poslušalce je v uvodu ogrel neustavljivi tempo uverture Ruslana in Ljudmile in živahna Mozartova Otroška simfonija. Izjemni solistki Ana Leban, prva oboa orkestra, in Mojca Batič, koncertna mojstrica na violini, sta pričarali melanholično Gabrielovo oboo. Prvi del koncerta se je končal s Privškovo Jagodo in solističnim vložkom Matica Mikola na tenorsaksofonu. Po kratkem odmoru sta bili na vrsti finska koračnica Suita Karelia in slavna italijanska tarantela Funiculi Funicula. Svojo priložnost so v odlomku iz muzikla On the town in v temperamentnem irskem plesu Lord of the dance dobili vokalisti Nejka Čuk, Damjana Srednik in Aleksander Andjelić. Lennonova Happy xmas (War is over) pa je bila ravno pravšnja za konec plesne simfonije.

V letošnji abonmajski sezoni sta na sporedu še dva koncerta: 1. marca 2013 nastop Pihalnega orkestra Akademije za glasbo v Zagrebu in 24. aprila 2013 Spomladanski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje.

NOVA filharmonija