SKUPINA PV

Sporočila za medije

21.01.2013

Fotografski natečaj Rudarski motiv Premogovnika Velenje končan

Fotografije na ogled v Muzeju premogovništva Slovenije

Premogovnik Velenje je konec minulega leta razpisal fotografski natečaj z naslovom Rudarski motiv. Nanj se je odzvalo štiriindvajset avtorjev z enainšestdesetimi fotografijami. Komisija organizatorja je izbrala in nagradila deset najboljših.

Premogovnik Velenje je ljubitelje fotografiranja na začetku novembra 2012 povabil k sodelovanju v nagradni igri fotografski natečaj z naslovom Rudarski motiv. Predpisana tema je zajemala široko paleto motivov, kar je razvidno tudi iz prispelih fotografij. V razpisnem obdobju, od 1. novembra do 21. decembra 2012, so na natečaj prispele fotografije deponije premoga, jaškov, okoliških jezer, stare elektrarne, vodnega mesta, rudarjev in še mnogo drugih zanimivih utrinkov povezanih s premogovništvom.

Petčlanska komisija je ocenjevala izvirnost, izvedbo in ustreznost vsebine glede na temo tečaja. Fotografija, ki je na Facebooku Premogovnika Velenje prejela največ glasov, je bila vključena v glasovanje komisije in je prejemnica ene izmed desetih razpisanih nagrad.

Najbolje ocenjena je fotografija Aleksandra Kavčnika Vse se vrti okoli premoga, drugo mesto je zasedla fotografija Tomaža Šumaha Človek in energija, tretje mesto pa fotografija Mirana Beškovnika Odsevi.

Četrto mesto je po izboru komisije zasedla fotografija z največ glasovi na Facebooku Premogovnika Velenje Ujeto v mraku avtorice Tilyen Mucik, peto Roman Bor za Neimenovano 2, šesto Anže Kovač za Nagelj, sedmo Milan Marič za Jašek in osmo mesto Edi Einspieler za Rudarje. Deveto mesto je bilo dodeljeno Roku Grilu za Nočni pogled na Družmirsko jezero in deseto mesto Nataliji Lah za fotografijo Prihodnost je v naših rokah.

Fotografije bodo na ogled od 31. januarja 2013, ko bo ob 18. uri v Muzeju premogovništva Slovenije odprtje razstave vseh sodelujočih fotografij in podelitev nagrad najboljšim avtorjem.


Najbolje ocenjena je fotografija Aleksandra Kavčnika Vse se vrti okoli premoga.

Drugo mesto je zasedla fotografija Tomaža Šumaha Človek in energija.

Tretje mesto je bilo dodeljeno fotografiji Mirana Beškovnika Odsevi.
 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas