SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.11.2008

Avtokampu Jezero Velenje 3. nagrada v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna

Premogovnik Velenje si z različnimi akcijami in projekti zelo prizadeva, da bi nekoč degradiranemu področju vsaj delno povrnil podobo, kakršno je imela Šaleška dolina pred pričetkom odkopavanja. Tako smo na t. i. pridobivalnem prostoru na območju TRC Jezero v letošnjem letu uredili kolesarsko-sprehajalno pot ter postavili 100 novih klopi okrog Velenjskega in Družmirskega jezera. 

Prav zaradi vpetosti Premogovnika Velenje v okolje smo še toliko bolj veseli dejstva, da je v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna 2008 Avtokamp Jezero Velenje v kategoriji »srednji kampi« zasedel tretje mesto. Priznanja najboljšim so podelili v soboto, 15. novembra 2008, v Podčetrtku. V kategoriji večjih slovenskih mest je drugo mesto osvojilo Velenje. 

Tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna na področju turizma, urejanja in varstva okolja tradicionalno organizira Turistična zveza Slovenija pod pokroviteljstvom Ministrstva za gospodarstvo Republike Slovenije, Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije ter Slovenske turistične organizacije.

Glavni cilj projekta je izboljšati kakovost življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevati k trajnostnem razvoju v urejenem in zdravem okolju, poskrbeti za večjo turistično privlačnost naših mest in vasi, za učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevati k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas