05.02.2013

Moj najhitrejši krog okoli Velenjskega jezera preteklo 60 tekačev

V času od 24. novembra 2012 do 2. februarja 2013 je vsako soboto od 9.00 do 9.45 potekalo tekaško tekmovalno druženje Moj najhitrejši krog okoli Velenjskega jezera. Tek rekreativnih tekačev je bil izveden po kolesarsko-sprehajalni poti okoli Velenjskega jezera v dolžini 7,2 km.

Ob zaključku zadnjega letošnjega teka, četrtega po vrsti, je pobudnik teka Stane Meža povedal: „Namen našega teka je pritegniti čim več rekreativnih športnikov, kot tudi pohodnikov na rekreacijo v času zimskih razmer, ko telo počiva in se pripravlja na nove dosežke v prihodnjem letu. Tudi usmeritev tekaških prireditev kaže, da ima že vsako večje mesto v zimskih mesecih svoje „tekaške lige“. Udeležba na tovrstnih prireditvah je brezplačna.

Za okrepčilo sta poskrbela Stane in Boža Meža. Za pravočasnost izpisa rezultatov je skrbel Vasja Jerčič. Športno društvo Skupine Premogovnik Velenje je prispevalo medalje za vsakega udeleženca, ki se je teka ali pohoda udeležil vsaj trikrat.“

Letos se je vsako soboto udeležilo teka okoli 28 tekačev, 47 tekačev pa je izpolnilo pogoje treh tekov. Srečanj ob jezeru se niso udeležili samo Velenjčani, prišli so tudi iz Novega mesta, Murske Sobote, Prevalj, Krškega in bližnjih krajev. Tek nikoli ni bil odpovedan, kljub težjim vremenskim razmeram.

Letos sta bila najhitrejša Milan Županc iz Mislinje ter Jožica Šiftar iz Murske Sobote. Po kategorijah so bili najboljši:
moški do 50 let: 1. Milan Županc, 2. Stanislav Kralj, 3. Darko Kralj;
ženske do 50 let:  1. Mojca Blatnik, 2. Alenka Rabuza;
moški nad 50 let: 1. Stane Barber, 2. Marko Gostečnik, 3. Rado Berlak;
ženske nad 50 let: 1. Jožica Šiftar, 2. Boža Meža, 3.Darinka Bošnak.

„Ekipa, ki skrbi za tek, bo prav zaradi naraščajočega števila ter navdušenja tekačev in pohodnikov svoje delo nadaljevala še bolj zavzeto ter ob podpori Športnega društva Skupine Premogovnik Velenje še naprej skrbela za takšno obliko rekreacije, saj je na celjskem območju edinstvena,“ je ob koncu letošnjega najhitrejšega kroga poudaril
Stane Meža.

Najstarejša udeleženka teka je bila Alojzija Felicijan, najmlajši David Videmšek, v ozadju pobudnik teka Stane Meža.