07.02.2013

Tudi zaposleni v PV Zimzelen pojejo

Osnovna šola Karla Destovnika Kajuha Šoštanj je 6. februarja šesto leto zapored pripravila pevsko srečanje Šola poje – Šoštanj poje. Nanj vsako leto povabi pevske skupine iz celotne občine in letos je nastopilo 12 pevskih sestavov – odraslih in otrok, oktetov in zborov. Med njimi je letos prvič nastopil pevski zbor zaposlenih v PV Centru starejših Zimzelen v Topolšici. Za njihov izgled so poskrbeli v Studiu HTZ.

16-članski zbor poje pod vodstvom Mojce Šabec, ki v PV Zimzelenu že tretje leto vodi tudi pevski zbor stanovalcev. Ta deluje pod imenom Zimzelen, prav tako ime, le v latinščini, pa so svojemu zboru dali tudi zaposleni. Njihov zbor se imenuje Vinca Minor, kar je latinsko ime za zimzelen.

Zbor Vinca Minor je nastal priložnostno, za praznovanje tretje obletnice delovanja PV Zimzelena, v oktobru 2012. Na prireditvi, ki so jo zasnovali tako, da so svoje darove predstavili stanovalci in zaposleni, so takrat prvič nastopili pred svojimi sodelavci in stanovalci ter nekaterimi gosti. Zahtevnejši je bil drugi nastop, ki so ga pripravili 21. decembra ob svečanem prazničnem srečanju stanovalcev in njihovih svojcev.

Z nastopom na prireditvi Šola poje – Šoštanj poje so prvič nastopili izven domače hiše. Članice in član zbora so bili člani pevskih zborov v šolskih letih ali še vedno pojejo v drugih sestavih, druženje ob pesmi pa jim je v veselje in jih je še bolj povezalo kot sodelavce.

Več informacij:
Diana Janežič, 031-798-36

Pevski zbor zaposlenih v PV Zimzelenu Vinca Minor v oblačilih Studia HTZ.