SKUPINA PV

Sporočila za medije

12.02.2013

Člani Reševalne službe Premogovnika Velenje na Golteh

V petek, 8. februarja 2013, so se na Golteh tradicionalno srečali člani Reševalne službe Premogovnika Velenje. Namena srečanja sta bila druženje in šport, zato so se reševalci – bilo jih je 36 – pomerili tudi v veleslalomu.

Razdeljeni so bili v dve starostni skupini: do 40 let in nad 40 let. V skupini do 40 let je zmagal Jože Pristušek pred Markom Tajnikom in tretje mesto je osvojil Zoran Jelen. V skupini nad 40 let je bil najboljši Jože Kimperk, drugo mesto si je priboril Peter Robida, tretje pa Danilo Rednjak.
Medalje je najboljšim tekmovalcem podelil vodja Reševalne službe PV Ivan Pohorec.

V našem podjetju deluje številna in izredno dobro usposobljena Jamska reševalna četa, ki skupaj z Reševalno postajo, osebjem in opremo v njej sestavlja Reševalno službo Premogovnika Velenje.
Rudarski reševalci so usposobljeni za izvajanje najtežjih nalog v reševalnih akcijah, svoje znanje in fizično pripravljenost pa obnavljajo in dokazujejo na mesečnih reševalnih vajah. Tudi tradicionalno smučanje na Golteh pripomore k njihovi pripravljenosti za reševanje, druženje pa k še boljšemu sodelovanju.

Po tekmovalnem delu so zato srečanje nadaljevali s prostim smučanjem in z druženjem. K dobremu razpoloženju je pripomoglo tudi zelo lepo, čeprav nekoliko mrzlo vreme.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas