SKUPINA PV

Sporočila za medije

15.02.2013

Stebrni udar v Premogovniku Velenje

V petek, 15. februarja 2013, je dvajset minut čez polnoč v severnem krilu jame Preloge Premogovnika Velenje na koti – 100 prišlo do stebrnega udara. V nezgodi je bilo udeleženih 6 rudarjev, ki so bili takoj ustrezno oskrbovani in po nudenju prve pomoči tudi prepeljani v Zdravstveni center Velenje. Nihče od rudarjev ni v življenjski nevarnosti.

Trije so bili takoj po pregledu v Zdravstvenem centru Velenje zaradi lažjih poškodb napoteni k svojemu osebnemu zdravniku, ostali trije so bili napoteni v Bolnišnico Celje, kjer je eden ostal v bolnišnični oskrbi, dva sta bila napotena domov.

Takoj po dogodku je bil obveščen tudi glavni republiški inšpektor, pristojen za rudarstvo, ki si je mesto dogodka tudi že ogledal in o dogodku naredil zapisnik.

Stebrni udar je hipna sprostitev napetosti v hribini, ki je lokalno omejena in je dogodek, ki se v rudnikih občasno zgodi. Kljub najsodobnejši tehnologiji, ki jo imamo v Premogovniku Velenje, je delo rudarjev še vedno delo v posebnih razmerah, za katere imamo predpisane posebne varnostne ukrepe, ki jih dosledno izvajamo, žal pa se stebrnega udara vnaprej ne da predvideti.

 

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas