SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.02.2013

V goste prihajajo mladi glasbeniki iz Zagreba

Že bežen pogled v abonmajsko knjižico Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje daje vedeti, da so za sezono 2012/2013 pripravili pet navdušujočih večerov. Odkrivanje novih glasbenih obzorij bo ponudil tudi četrti v nizu abonmajskih koncertov, ko bodo gostili Pihalni orkester Akademije za glasbo v Zagrebu. V veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje se bodo predstavili 1. marca 2013 ob 19.30.

Mladi umetniki zagrebškega Pihalnega orkestra Akademije za glasbo bodo svoje poslušalce popeljali v svet domišljije. V uvodu bodo zaigrali Prokofjevo glasbeno pravljico Peter in volk. Svojo izredno natančnost, barvno usklajenost instrumentov in velik dinamični razpon bodo pokazali z različnimi glasbili, ko bodo uprizorili like iz njene zgodbe. O pravljici bo pripovedoval Ivan Grbič. Odlomki iz operete Splitski akvarel, opere Cavaleria rusticana, ki se pojavi tudi v zadnjem delu filmske trilogije Boter, ter iz zgodovinskega filma Gladiator bodo zagotovo navdušili. Za konec večera pripravljajo skrivnostno zgodbo o ljubezni, ljubosumju in smrti, ki je šele kot muzikal postala svetovna uspešnica. Muzikal Andrewja Lloyda Webbra o skrivnostnem fantomu, ki se skriva v labirintih starinskega gledališča, navdušuje povsod po svetu.

Pihalni orkester Akademije za glasbo v Zagrebu pod dirigentsko palico prof. Šimeta Vulelija že skoraj 9 let spodbuja mlade glasbenike k skupnemu ustvarjanju. Sestavljajo ga študentje pihalnega, trobilnega in tolkalnega oddelka akademije.

Tudi tokratno abonmajsko sezono bo s Spomladanskim koncertom zaključil Pihalni orkester Premogovnika Velenje. 24. aprila 2013 bodo s sončnimi melodijami poskrbeli, da vam bo zaigralo srce.


Pihalni orkester Akademije za glasbo v Zagrebu
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas