SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.02.2013

Druga številka časopisa Rudar v tem letu

Že pošteno smo zakorakali v leto 2013. Za Premogovnik Velenje v leto številnih projektov in izzivov. Tudi drugi mesec v tem letu ni bil nič manj raznolik kot prvi. Zaznamovali so ga obiski, dogodki, prireditve in dosežki. O vsem tem smo zapisali tudi v časopisu Rudar.

Uvodnik je namenjen inovativni in razvojni dejavnosti, saj se zavedamo, da je lastna razvojna dejavnost še kako pomembna za rast podjetja. Razvojno naravnane projekte Skupine Premogovnik Velenje je pohvalil tudi generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne Blaž Košorok, ki nas je obiskal v sredini meseca.

Na Golteh so se že tradicionalno srečali člani Reševalne službe in se pomerili v veleslalomu. V rubriki Z delom se vse doseže tudi o sklenitvi akcije Inovator leta 2012 in podelitvi priznanj najboljšim inovatorjem, promotorjem inovacijske dejavnosti in organizacijski enoti. Z veseljem pohvalimo in tudi tokrat smo – sodelavce s pripravske številke 4, ki so oktobra lani končali zelo zahteven projekt izdelave slepega jaška. Zapisali smo o enem izmed svojih razvojno-raziskovalnih projektov – gre za mednarodni projekt Lowcarb. Predstavljamo še dva sodelavca, s katerima smo posneli nove spote o varnosti pri delu. V šestem desetletju izhajanja časopisa Rudar obujamo spomine – tokrat na leto 1954. Preberete si lahko tudi o izsledkih ankete o Internem radiu, o tem kako smo v minulem letu komunicirali ter o delovanju Sindikata Premogovnika Velenje.
V rubriki Podjetje smo ljudje ponovno predstavljamo zanimivega sodelavca in zapis ter utrinke iz odprtja razstave fotografij sodelujočih na fotografskem natečaju Rudarski motiv.

Skupina Premogovnik Velenje je bila tudi v februarju zelo dejavna. HTZ Velenje je pripravil vražjo modno revijo na Golteh, kolekcijo spodnjic za »prave vragce«, gostil predstavnike iz Nigerije, članom Društva bolnikov z osteoporozo Šaleške doline predstavil pomen pitja ionizirane vode in zgradil hlev na eni izmed okoliških kmetij. RGP je uspešno predal objekte v Termoelektrarni Šoštanj, PV Invest skrbi za učinkovito rabo energije v stavbah, PV Zimzelen pa pri skrbi za starejše občane ne pozabi na petje.

Rubrika Tretji polčas ponuja v branje odprtje razstave priznane slovenske kiparke Katjuše Rojac v Muzeju premogovništva Slovenije, zapis o še eni nagradi, ki jo je prejel Zimsko-letni turistični center Golte, ter o uspešnem izidu Športnih iger skupine HSE, saj je naša ekipa ponovno absolutni zmagovalec. Aktiv Rdečega križa SPV v svoje vrste vabi nove člane, Aktiv delovnih invalidov SPV pa čaka leto sprememb in pričakovanj.

Vse to in še več v drugi številki časopisa Rudar v tem letu. Prelistate ga lahko na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/427.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas