SKUPINA PV

Sporočila za medije

14.03.2013

Zaključek šole smučanja na Osnovni šoli Karla Destovnika - Kajuha Šoštanj

13. marca 2013 so na Osnovni šoli Karla Destovnika - Kajuha v Šoštanju podelili priznanja učencem 5. razredov za uspešno opravljen tečaj smučanja v okviru projekta Naučimo se smučati.

Ravnateljica šole mag. Majda Zaveršnik Puc je ob spremstvu direktorja Termoelektrarne Šoštanj Franca Rosca in Tadeje Jegrišnik, vodje Službe za odnose z javnostmi v Premogovniku Velenje, pohvalila petošolce, ki so ob tem tudi pripravili kratek program. Za veselje in razigranost otrok je poskrbel krtek Ligi, maskota Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju.

Namen projekta Naučimo se smučati, ki na Golteh poteka že sedmo leto, je otroke petih razredov osnovnih šol naučiti smučanja in varnosti na smučišču. Gre za edinstven tovrstni projekt v Sloveniji in vključuje šole v Mestni občini Velenje, občinah Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje, Rečica ob Savinji ter Nazarje, kjer so z omenjenim projektom pravzaprav tudi začeli.

Projekt je bil za otroke in njihove starše brezplačen; za učenje in spremstvo so poskrbeli učitelji, za prevoze občine ter pokrovitelji, za smučarske učitelje pa Fundacija za šport. Smučarsko opremo za otroke so najprej priskrbeli sodelujoči v projektu (Zimsko-letni turistični center Golte, Smučarska šola Beli zajec in Osnovna šola Nazarje), zdaj pa pri nabavi opreme in pokritju stroškov učenja ter prevoza pomagajo tudi sponzorji.

Nekaj utrinkov iz dogodka na http://www.rlv.si/si/fotogalerija/2007/1141.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas