SKUPINA PV

Sporočila za medije

15.03.2013

Premogovnik Velenje referenčna zgodba za IBM Maximo

V Las Vegasu v ZDA je od 3. do 6. marca 2013 potekala globalna konferenca Pulse 2013 »Optimizing the World′s Infrastructure«. V okviru tega dogodka je bila poslovnim parterjem družbe IBM in njihovim ključnim predstavnikom že drugo leto zapored predstavljena slovenska dobra praksa, ki jo v referenčni zgodbi na področju poslovne analitike – s projektom MAXIMO – izvajata Premogovnik Velenje in KOPA računalniški inženiring.

Pulse 2013 je dogodek, ki se ga udeleži več kot 7.000 obiskovalcev in več kot 1.000 IBM-ovih partnerjev z vsega sveta. Letos je bila globalna konferenca usmerjena k optimiziranju poslovnih infrastruktur ter pospeševanja razvoja inovativnih produktov in storitev.

Uspešna implementacija informacijskega sistema MAXIMO v Premogovniku Velenje in postavljene rešitve na področju poslovne analitike so očitno vzbudile zanimanje tudi pri IBM-u kot celotni globalni korporaciji, ki je letos izdal tudi študijo primera (case study) rešitve skupaj s podjetjem KOPA, ki je njegov najpomembnejši partner za MAXIMO v regiji. Rešitev, ki je predstavljena v angleščini, je namenjena širitvi dobrih praks in idej na globalni ravni. Na voljo je na tej povezavi: http://www-01.ibm.com/software/success/cssdb.nsf/CS/SSAO-92UL7C?OpenDocument&Site=default&cty=en_us

Informacijski sistem Maximo omogoča uporabniku nadzor in upravljanje z opremo ter pregled nad njenim vzdrževanjem. V našem premogovniku smo osnovne rešitve nadgradili z uporabniku prijaznimi vstopnimi centri, ki omogočajo večji pregled nad stanjem rudarske opreme, stroški vzdrževanja in zastoji na deloviščih. Maximo je tako postal tudi analitično orodje.


 

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas