SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.03.2013

Premogovnik Velenje predal štiri gasilske črpalke šoštanjskim gasilcem

Premogovnik Velenje je v četrtek, 14. marca 2013, v prostorih Gasilskega doma Šoštanj štirim prostovoljnim gasilskim društvom PGD Šoštanj, PGD Lokovica, PGD Gaberke in PGD Topolšica predal v uporabo štiri črpalke B1000 tip Mini Žolna za črpanje umazane vode.

Šoštanj in okoliške kraje so v zadnjih letih doletele številne poplave, ki so povzročile nepopravljive posledice na javnih objektih in zasebnih stanovanjskih hišah. 5. novembra lansko leto je bilo v Šoštanju še posebej hudo, saj so bili zaradi poplavljene vode odrezani od sveta. Večina cest je bila zaprtih zaradi plazov in meteornih vod. Gasilci so se tako, kot vedno do sedaj, izredno izkazali s čutom za pomoč someščanom v težavah.

»V izogib takšnim neprijetnim dogodkom smo se v Premogovniku Velenje odločili, da vam podarimo gasilske črpalke, za katere želimo, da bi jih uporabljali le na vajah in čim manjkrat potrebovali v pravih situacijah,« je od predaji dejal predsednik PIGD Premogovnika Velenje Simon Dobaj.

Poveljnik občinskega poveljstva Boris Lambizer se je v imenu vseh štirih društev zahvalil Upravi Premogovnika Velenje, ki se je odzvala in prisluhnila klicu na pomoč prebivalcev Šoštanja z okolico.

Župan občine Šoštanj Darko Menih je izpostavil, da pomoči gasilcev ni nikoli preveč, in se zahvalil vodstvu Premogovnika Velenje za vso pomoč pri sanaciji poplav in zajezitvi plazov: »Ker je narava nepredvidljiva, moramo biti pripravljeni v vsakem trenutku.«

 Črpalka B1000 tip Mini Žolna je prenosna črpalka za prečrpavanje umazane, muljne ali slane vode. V eni minuti lahko prečrpa od 700 do 1400 litrov vode. Njena posebnost je, da omogoča črpanje vode do višine le nekaj milimetrov.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas