28.03.2013

Tretja številka časopisa Rudar izjemno bogata

Skupina Premogovnik Velenje je zelo dejavna na različnih področjih, kar potrjuje tudi izjemno bogata tretja številka časopisa Rudar v tem letu.

V tokratni številki veliko pozornosti namenjamo varnosti in zdravju pri delu, tej temi je namenjen tudi uvodnik. Ker pa varnosti ni nikoli preveč, se je nadzorno-tehnično osebje Premogovnika Velenje v marcu udeležilo izobraževalne delavnice Zavedna varnost in vodenje. Preberete si lahko tudi o statistiki nezgod, zdravstvenemu stanju zaposlenih ter smernicah za ohranitev in izboljšanje stanja na tem področju.
Zapisali smo tudi o uravnavanju proizvodnje z namenom doseganja zastavljenih ciljev.

Eden naših večjih projektov je zagotovo projektiranje makedonskih rudnikov, ki so ga revidenti izjemno pozitivno ocenili in obenem potrdili ustreznost projektiranih tehničnih rešitev. Več o tem preberite v Rudarju.
Sklepni del našega zelo odmevnega projekta, s katerim smo želeli pokazati, da imamo premoga več kot dovolj za blok TEŠ 6 in da smo pripravljeni na proizvodnjo premoga vse do leta 2054, je bila predaja čeka Gasilski zvezi Šaleške doline. Čemu bo namenjen denar od prodaje koledarja Knapi 2013 in o predaji črpalk šoštanjskim gasilcem si lahko preberete v tej številki Rudarja.

Že drugo leto zapored je bila na konferenci Pulse 2013 v Las Vegasu predstavljena slovenska dobra praksa, ki jo v okviru projekta Maximo izvajamo skupaj z računalniškim inženiringom KOPA. Sodelovali smo tudi na drugi slovenski konferenci Skupnost po meri invalidov, saj Premogovnik Velenje velja za podjetje prijazno invalidom.

V rubriki Podjetje smo ljudje predstavljamo zanimivega sodelavca iz PV Investa, z veseljem pa smo pohvalili svojo zimsko službo in pripravski moštvi 1 in 13. Če vas zanima, zakaj, prelistajte Rudar. Brskali smo še po zaprašenih zapisih svojega časopisa, se pogovarjali z ravnateljem Rudarske šole in dekanom Fakultete za energetiko ter pripravili zanimiva zapisa o programih Šolskega centra Velenje in o obisku študentov strojništva.

Tudi Skupina Premogovnik Velenje je dejavna. HTZ Velenje je prvi v Sloveniji prejel mednarodni certifikat IECEx, RGP pa je prejel pečat odličnosti poslovanja. Popolnoma prenovljeni Muzej premogovništva Slovenije v aprilu ponovno odpira svoja vrata. Kaj vse boste lahko doživeli ob obisku podzemne pustolovščine, smo zapisali v Rudarju. Podjetje Gost se predstavlja z novostjo Kuhar pri vas doma in ponudbo cateringa, PV Zimzelen pa predstavlja Zgodbo gline in barv.

V Tretjem polčasu o občnih zborih Aktiva delovnih invalidov SPV in Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva PV, o koncertih ob dnevu žena in abonmaju Pihalnega orkestra PV ter o številnih športnih dogajanjih.

To še ni vse. Več na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/427.