05.04.2013

Redna letna skupščina Društva inženirjev in tehnikov SPV

Člani društva inženirjev in tehnikov Skupine Premogovnik Velenje (DIT) so se v četrtek, 4. aprila 2013, zbrali v Vili Široko na redni letni skupščini in zanimivem predavanju Gorazda Berčiča iz Kemijskega inštituta Ljubljana o podzemnem uplinjanju premoga.

Uvodoma je zbor pozdravil predsednik DIT Ivan Pohorec. Izrazil je zadovoljstvo, da društvo dobro deluje in izpolnjuje svoje poslanstvo, to je skrb za srečevanje članov ob strokovnih ter družabnih in športnih dogodkih.

Sledilo je zanimivo predavanje Gorazda Berčiča iz Kemijskega inštituta Ljubljana o podzemnem uplinjanju premoga, ki je zajemalo fizikalno-kemijsko ozadje in oris izvedenih raziskav v Sloveniji. Predavanje je sovpadalo z aktivnostmi Premogovnika Velenje in Razvojnega centra Energija na tem področju, še posebej ob pravkar odobrenem mednarodnem projektu TOPS.

Po predavanju se je občni zbor DIT nadaljeval z običajnim dnevnim redom. Ivan Pohorec je poročal o delu društva v letu 2012 in predstavil plan aktivnosti za letos. V lanskem letu so se člani družili šestkrat, udeležili so se športnega srečanja, kostanjevega piknika, strokovne ekskurzije na Bizeljsko in tradicionalno počastili praznik svete Barbare. Letos se bodo udeležili dveh strokovnih ekskurzij, izvedli bodo tri strokovna predavanja, športno srečanje, kostanjev piknik in srečanje ob prazniku svete Barbare.

Člani DIT so brez razprave potrdili vsa poročila in soglašali tudi s planom aktivnosti za letos.

Društvo inženirjev in tehnikov Skupine Premogovnik Velenje, ki sicer šteje 293 članov, je aktivno tudi v Slovenskem rudarskem društvu inženirjev in tehnikov (SRDIT).