SKUPINA PV

Sporočila za medije

17.04.2013

Nova pridobitev gasilcev

Za gasilce in gasilke Gasilske zveze Šaleške doline (GZ ŠD) je bil torek, 16. april 2013, poseben dan, saj so svojemu namenu predali nov avtomobil. Nakup vozila je za Zvezo predstavljal velik zalogaj, zato je bila finančna pomoč še kako dobrodošla. Na pomoč jim je priskočil tudi Premogovnik Velenje, saj je doniral sredstva zbrana iz naslova prodaje koledarja Knapi 2013.

»Današnji dan je za našo Zvezo velik praznik. Zaznamovali ga bomo z velikimi črkami,« je na osrednji slovesnosti poudaril Predsednik GZ ŠD Jože Drobež. »Že nekaj časa smo se ukvarjali z vprašanjem, kako pridobiti sredstva za nakup novega vozila, vendar je vedno zmanjkalo finančnih sredstev. Konec minulega leta smo se dogovorili, da del sredstev za nakup vozila prispevajo društva, vendar to še vedno ni bilo dovolj. V tem letu je udarilo kot strela z jasnega povabilo iz Premogovnika Velenje za prevzem čeka v višini 10.000 evrov. Na osnovi teh sredstev smo lahko dokončali akcijo nakupa tega dolgo želenega vozila,« je dejal Drobež in se Premogovniku Velenje zahvalil za izkazano pomoč. Dodal je: »Vemo, da v svojem podjetju dobro skrbite za svoje gasilce, hkrati pa nudite pomoč pri nabavi tehnične opreme tudi drugim prostovoljnim gasilskim društvom v naši Zvezi. S tem dokazujete, da vam ni vseeno, na kakšen način pomagamo sočloveku v nesreči.«

Predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved je povedal, da se je ideja o donaciji zbranih sredstev s prodajo koledarja Knapi 2013, porodila v podjetju: »Ob poplavah, ki so se zgodile konec minulega leta, je bilo prizadetih veliko družin in poškodovanih mnogo objektov. Rdeča nit teh dogodkov ste bili gasilci, zato smo se odločili, da zbrana sredstva doniramo v podporo in razvoj te dejavnosti.« Dr. Medved je še dodal, da imamo v velenjskem Premogovniku dobro izurjeno reševalno četo in gasilsko društvo ter izrazil veselje ob dejstvu, da znajo gasilci tudi širše sodelovati ter v težkih trenutkih stopiti skupaj.

Nove pridobitve se je razveselil tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren, ki je prepričan, da je avtomobil odraz dobrega dela gasilcev, hkrati pa potrjuje njihovo srčnost in dobro sodelovanje z okoljem.

Ključe novega avtomobila je poveljniku GZ ŠD Borisu Lambizerju predal dr. Medved, blagoslovil pa ga je župnik Luka Mihevc.

GZ ŠD veliko skrb namenja izobraževanju in usposabljanju gasilcev, zato so priložnost izkoristili še za podelitev činov 43 novim višjim gasilskim častnikom, ki so uspešno zaključili usposabljanje.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas