SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.04.2013

Muzej premogovništva Slovenije na sejmih v Celju in Gornji Radgoni

Muzej premogovništva Slovenije v Velenju se v teh dneh predstavlja na sejemskem razstavišču v Celju na mednarodnem četvorčku sejmov FORMA TOOL, PLAGKEM, LIVARSTVO in GRAF & PACK. Atraktivni razstavni prostor, kjer se prepletata prihodnost in zgodovina, si lahko ogledate še do petka, 19. aprila 2013.

Na razstavnem prostoru vam bodo pokazali starinsko rudarsko orodje, ogledate si lahko razstavo fotografij Štirje avtorji na kosu premoga ali z multimedijsko predstavitvijo spoznate način, kako v Premogovniku Velenje pridobivajo premog v teh časih s sodobno tehnologijo in naprednim znanjem.

V času med 19. in 21. aprilom se bo Muzej premogovništva Slovenije skupaj s Turistično-informacijskim centrom Velenje in Centrom Rinka predstavil tudi na 2. mednarodnem sejmu aktivnosti in oddiha v naravi Natura v Gornji Radgoni, ki ga organizira Pomurski sejem.

Popolnoma prenovljeni podzemni del Muzeja omogoča doživeti izkušnjo rudarjev, ki so se desetletja spuščali 160 metrov globoko pod zemljo, da bi na površje spravili »črno zlato«. Različna prizorišča iz življenja in dela rudarjev, ki jih upodablja 20 izjemnih scen in 15 zanimivih lutk, oživijo s pomočjo sodobne avdiovizualne opreme. Ura in pol vznemirljivega potovanja, v katerem obiskovalci spoznajo mehanizacijo jamskih prostorov iz zadnjih desetletij razvoja velenjskega Premogovnika, je sklenjena z vožnjo z vlakom po podzemni železnici. Muzej lahko obiščejo vsi – ne glede na starostne, gibalne, jezikovne in druge omejitve ter vremenske pogoje.

Muzej premogovništva Slovenije se bo na tovrstnih sejmih predstavljal tudi v prihodnje in zgodbo o slovenskem premogovništvu približal čim večjemu številu prebivalcev.

Več utrinkov iz sejma na http://www.rlv.si/si/fotogalerija/2007/1148.

Več informacij:
Stojan Špegel
vodja Muzeja premogovništva Slovenije
041-782-692
http://muzej.rlv.si/si/.

 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas