SKUPINA PV

Sporočila za medije

22.04.2013

Na Golteh se obeta prvomajska smuka

V polnem teku tudi priprave na poletno sezono

Zimsko-letni turistični center Golte bo v času prvomajskih praznikov še zadnjič v tej sezoni znova zagnal smučarske naprave. Že tradicionalno se bodo na koncertu ansambla Golte srečali krajani Savinjske in Šaleške doline, adrenalinski navdušenci pa se bodo prvič v tej sezoni spustili z ZIP LINE-om. V polnem teku so tudi priprave na poletno sezono.

Prvomajski prazniki so v razcvetu pomladi odlična priložnost za oddih. Smučanje pod spomladanskim soncem je zagotovo nekaj posebnega, saj je prijetno in še posebej primerno za družine z manjšimi otroki. Zimsko-letni turistični center Golte bo v času praznikov poskrbel, da bo smučarska proga kar se da dobro pripravljena in da bodo še zadnjič v tej sezoni ljubitelji smučanja prišli na svoj račun. Že tradicionalno se bodo na planini srečali krajani Savinjske in Šaleške doline, za dobro razpoloženje pa bo tudi letos poskrbel ansambel Golte.

Adrenalinski navdušenci se bodo prvič v tej sezoni lahko spustili z ZIP LINE-om. Spust s 1455 metrov na 1430 metrov nadmorske višine, po liniji, dolgi 200 metrov, s hitrostjo 30 kilometrov na uro ne bo nikogar pustil ravnodušnega. Nepozabna doživetja bodo obiskovalcem dvignila srčni utrip tudi poleti. ZIP LINE, jadralno padalstvo in kolesarski spust v dolino bodo poskrbeli, da adrenalina nikoli ne bo zmanjkalo.

Toplejši meseci na planini Golte niso zanimivi zgolj zaradi ekstremnih športov, saj čudovita narava kar vabi na sprehode, planinarjenje ali izlete v naravo. Lahek dostop z nihalko ali avtomobilom po alpski panoramski cesti do Alpskega vrta je le še ena od prednosti Golt. Številne pohodne poti so primerne tako za izkušene planince kot družine z otroki. Poskrbljeno je tudi za jamarje. Posebna zanimivost je jama Ledenica, v kateri je sneg celo leto.

Vrhunski hotel s štirimi zvezdicami, poleg smučarskih užitkov, obiskovalcem ponuja tudi gastronomska in wellness razvajanja. V samopostrežni in a-la-cart restavraciji so še posebej priljubljena okusna nedeljska kosila, enostavne enolončnice in domač jabolčni zavitek.

Zimsko-letni turistični center Golte se nahaja skoraj 1.500 metrov nad morsko gladino in ponuja obilo športnih in rekreativnih užitkov v čudoviti naravi v vseh letnih časih za vse generacije. Spomnimo, da je Center v zadnjih letih prejel številna priznanja in nagrade – že tretjič zapored za Naj smučišče Slovenije, je prejemnik mednarodnih priznanj iz Avstrije in Srbije, treh laskavih priznanj Ski Area Test-a za urejenost smučišč, priljubljenost hotela ter upravljavca smučišča, priznanje za nove kvalitete v turizmu »Turistička prizma«.


 

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas