SKUPINA PV

Sporočila za medije

31.05.2013

Najgloblji spektakel smeha na svetu v Muzeju premogovništva Slovenije

Odlični stand up komiki skoraj 200 metrov pod zemljo

V petek, 31. maja 2013, se bo v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju zgodil najgloblji spektakel smeha na svetu. Za razgibavanje obraznih mišic bodo poskrbeli odlični stand up komiki Jonas Žnidaršič, Goran Furjan in Tomaž Stanovnik, program bo povezoval domačin in stand up komik leta 2012 Uroš Kuzman. Zaradi izjemnega zanimanja bo spektakel izveden v dveh terminih – ob 18.30 in 21.00.

Zadnji petek v maju bo ponovno zaživel Ligijev oder v Muzeju premogovništva Slovenije, saj bo gostil paleto odličnih stand up komikov. Večer smeha in zabave bo en od dogodkov, ki se bodo zgodili med 17. majem in 2. junijem v okviru 23. Dnevov mladih in kulture. Skoraj 200 metrov pod zemljo se bo kot prvi predstavil novinec na sceni Tomaž Stanovnik, ki ga je v zadnjem letu moč slišati predvsem na odrih v Ljubljani. Sledil bo nastop odličnega hrvaškega komika Gorana Furjana, ki s svojimi šalami navdušuje Balkan in velja za enega izmed večjih upov zagrebškega Studia smjeha. Za vrhunec večera bo poskrbel znani televizijski obraz Jonas Žnidaršič, ki ga preko malih ekranov spremljajo vse generacije gledalcev. Večer bo povezoval domačin in stand up komik leta 2012 Uroš Kuzman.

Udeleženci se bodo do mesta spektakla najprej spustili z več kot 120 let starim rudarskim dvigalom, nato se bodo sprehodili še po najstarejši jamski progi. Poseben pečat dogodku bo zagotovo dal akustičen prostor z odrom, ki je dobil ime po Ligiju, simpatični maskoti šaleškega premogovništva. V zunanjem delu Muzeja – v Kopalnici – bo na dan dogodka in vse do 30. junija na ogled razstava z intervencijami v prostor z naslovom »Intervencija«, avtorjev Anžeta Severja in Toma Staniča.

Organizatorja sta Premogovnik Velenje in Šaleški študentski klub.

Zaradi organizacije dogodka je obvezna akreditacija do ponedeljka, 27. maja 2013, na tadeja.jegrisnik@rlv.si.

Vstopnice so na voljo v Muzeju premogovništva Slovenije, na uradnih urah Šaleškega študentskega kluba in v TIC Velenje. Cena vstopnice je 15 evrov.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas