SKUPINA PV

Sporočila za medije

31.05.2013

Izšla peta številka časopisa Rudar v tem letu

Rudar letos obeležuje zavidljivo obletnico, saj nas z dogajanji v podjetju in izven njega obvešča že dobrih 60 let. Zadnji petek v maju je izšla že peta številka časopisa Rudar v tem letu. V njem najdete veliko zanimivega branja.

V uvodniku poslovanje hčerinske družbe HTZ Velenje v minulem letu predstavlja njihov direktor.

V rubriki Z delom se vse doseže smo zapisali o obisku predstavnikov makedonskega Elektrogospodarstva in Fakultete za rudarstvo in geotehnologij – z njimi smo podpisali dogovor o izobraževanju in usposabljanju. Zapisali smo tudi o najzahtevnejšem objektu, ki se trenutno gradi v Sloveniji in Evropi – jašku NOP II, ki je presegel globino 100 metrov. Naši reševalci so se izkazali na mednarodni vaji v Avstriji, gasilci pa so uspešno opravili vajo v požarnem rovu. Na obnovitvenem tečaju prve pomoči smo preverjali, ali smo dovolj usposobljeni za nudenje prve pomoči? Odgovor najdete v Rudarju. V njem tudi o enem izmed razvojno-raziskovalnih projektov Premogovnika Velenje, mednarodnem projektu CoGasOUT.

V rubriki Podjetje smo ljudje predstavljamo zanimivega sodelavca in obujamo spomine na šale, ki so bile objavljene v minulih Rudarjih. Tokrat smo z veseljem pohvalili delavce, ki so obnavljali Muzej premogovništva Slovenije, saj so obnovo muzeja vzeli za svoje poslanstvo.

V Skupini Premogovnik Velenje zopet iščemo najboljše sodelavce in delovno skupino, ki bodo razglašeni ob dnevu rudarjev. Skok čez kožo pa ni edini dogodek, ki ga pripravljamo v juniju, kaj vse se bo še dogajalo si preberite v Rudarju. HTZ Velenje se je s programom AquaVallis predstavil na EKO konferenci in uvedel nov sistem označevanja oblačil. PV Invest predstavlja jamomerstvo, PV Zimzelen pa svojo dejavnost predstavlja na malo drugačen način. Preberete si lahko tudi o tem, kdo je bil iz pravega testa na najglobljem turnirju pokra v Sloveniji. V Karbonu so zelo dejavni na okoljskem področju, to dokazuje tudi zbrana odpadna oprema. V Muzeju premogovništva Slovenije pa smo odprli razstavo akademske slikarke Klementine Golija.

Tretji polčas zapolnjujejo pestre vsebine. Vtisi z izleta sindikalne podružnice HTZ ter iz zadnjega nastopa naših godbenikov v tej sezoni, predlogi za branje, nasveti za lepši jezik, kako uriti spomin in prejem Obamove zahvale Jožetu Svetini.

To je le nekaj namigov iz vsebine tokratnega Rudarja. Več pa si lahko preberete na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/427.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas