12.06.2013

Pridružite se tekaški skupini Športnega društva SPV

Tekaško skupino Športnega društva Skupine Premogovnik Velenje sestavljajo različne generacije z različno stopnjo pripravljenosti oz. tekaške zmogljivosti. Trudijo se, da bi se boljši tekači čim lažje spopadli z izzivi, drugi pa se pri tem sprostili ter naredili nekaj za svoje telo in dušo. Vodita jih izkušena tekača Stane Meža in Vasja Jerčič, ki se je letos udeležil 100 kilometrov dolgega teka v Istri.

Pridružite si jim ob torkih in četrtkih ob 18.30 pri Avtokampu Jezero na skupnih treningih. Zaradi bližajočega Ljubljanskega maratona bodo veseli tudi spodbude in pomoči pri vajah pred in po treningu. Potrebujete le dobro voljo in pozitivno energijo.

Večina tekačev se je že udeležila Maratona treh src v Radencih. Na tamkajšnji desetkilometrski progi so se še posebej izkazala dekleta Anita Urbanc, Darinka Bošnak in Helena Ribič, saj so krepko popravile svoje dosedanje čase. Udeležile so se tudi DM-ovega teka v Ljubljani. Posebna pohvala velja Boži Meža, ki je postala državna veteranska podprvakinja v gorskih tekih. Jože Žnidar je pretekel progo dolgo 21 kilometrov na Maratonu treh src v manj kot uri in petdeset minut. Stanko Javornik uspešno napreduje v Štajersko - Koroškem pokalu v tekih, kjer je trenutno tretji med veterani, Stane Meža pa se je udeležil obleganja Šmarne Gore, kjer je odtekel vseh dvanajst ur.