SKUPINA PV

Sporočila za medije

17.06.2013

Harmonikarji zmagali v rudarskih spretnostih

Ekipa Harmonikarskega orkestra Barbara Premogovnika Velenje je v okviru 32. Festivala idrijske čipke tekmovala v rudarskih spretnostih. Velenjski rudarji z odkopa k. G3/C v jami Preloge so pokazali svojo požrtvovalnost in odločno pometli s konkurenco.

Rudnik živega srebra v Idriji je v okviru 32. Festivala idrijske čipke organiziral družabno tekmovanje v rudarskih spretnostih pod naslovom  »Bergmandlc«, ki ga vsako leto kot »Bergmandlfest« že tradicionalno prirejajo v okviru deželne akcije »HEIMATHERBST« v avstrijskem Bad Bleibergu. Tekmovanja se udeležijo ekipe iz Avstrije in Slovenije, med njimi že tradicionalno 20-članski Harmonikarski orkester Barbara Premogovnika Velenje. S tričlansko ekipo velenjskih rudarjev z odkopa k. G3/C v jami Preloge, ki so jo sestavljali Branko Ramšak, Aleš Majhen in Mitja Avberšek, so se v soboto, 15. junija 2013, na Trgu sv. Ahacija pomerili v različnih rudarskih disciplinah, kot so vrtanje vrtine, polnjenje rudarskega vozička in previjanje vrvi.

Z ekipo velenjskih rudarjev so se pomerile ekipe idrijskih in zasavskih rudarjev ter ekipa rudarjev iz avstrijskega Bad Bleiberga. Tudi letos so člani Harmonikarskega orkestra Barbara v rudarskih igrah premagali vso konkurenco in osvojili prvo mesto. Ob koncu tekmovanja se je druženje razvilo v družabni dogodek, na katerem so člani Harmonikarskega orkestra Barbara za udeležence 32. Festivala idrijske čipke pripravili tudi odličen koncert.

 

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas