SKUPINA PV

Sporočila za medije

27.06.2013

Priznanje Naj prostovoljec za Veronike

V sredo, 26. junija 2013, je Mladinski svet Slovenije pod pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, in v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport na Brdu pri Kranju pripravil zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta. Na natečaj za leto 2012 je 152 različnih prijaviteljev prijavilo 187 posameznikov in 64 projektov; vse statistike natečaja so letos rekordne. Med dobitniki priznanj za sodelovanje v natečaju so bile tudi prostovoljke Veronike, ki so družabnice stanovalcem PV Centra starejših Zimzelen v Topolšici.

Namen projekta prostovoljskega dela v PV Zimzelen je, da stanovalcem, ki nimajo obiskov svojih bližnjih ali pa so ti iz različnih vzrokov okrnjeni, omogočimo lažje sobivanje v domu s podporo prostovoljca. Cilji projekta so naravnani k reševanju različnih problemov na področju socialnega življenja, vzpostavljanju družabništva in višje kakovosti življenja stanovalcev.

Prostovoljke Veronike, zdaj jih je že 18, so žene srednje, aktivne generacije, v zadnjem času se vključujejo tudi mlajše. S stanovalci se pogovarjajo in jim prisluhnejo. Z njimi hodijo na sprehod, izmenjujejo drobne pozornosti, predvsem pa jim dajo občutek pripadnosti, varnosti in pomembnosti. So pomemben člen PV Zimzelena, za stanovalce so vez z zunanjim svetom, toplina nasmeha in lepe besede.

Prireditve so se udeležile štiri prostovoljke Veronike, ki so povedale, da se čutijo počaščene, da jih je PV Zimzelen prijavil na natečaj. »S tem ste nam izkazali čast in se nam zahvalili za naše sodelovanje z vami. Sicer pa je pomembnost in velikost posameznega prostovoljskega dela težko meriti. Pri tem niso kriteriji število ur, ki jih nekdo opravi, niti koliko ljudem pomaga. Vsaka pomoč ali sodelovanje je za tistega, ki to potrebuje in prejme, neprecenljiva,« so po podelitvi povedale Veronike.


Prostovoljke PV Zimzelena Veronike (v sredini) ob vodji projektov in vodji prostovoljstva v PV Zimzelenu.
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas