SKUPINA PV

Sporočila za medije

10.07.2013

HTZ Velenje je postal ustanovni član Slovensko-nigerijske gospodarske zbornice

Konec maja je bila na pobudo podjetja FATRADE, ki že nekaj let posluje z Nigerijo, organizirana ustanovna skupščina Slovensko-nigerijske gospodarske zbornice (v nadaljevanju Zbornice). Med ustanovnimi člani Zbornice je tudi HTZ Velenje, ki je v to državo preko partnerja že izvozil prvo količino plastenk AquaVallis, dogovori pa potekajo tudi na področju energetike in obnovljivih virov energije.

V uvodnem pozdravnem nagovoru je predsednik Zbornice Fred Uduma dejal, da je potreba po takšni zbornici nujna za negovanje vzajemnih in koristnih odnosov med Slovenijo in Nigerijo. Nigerija je v velikem razvojnem zamahu in se sooča s korenitimi gospodarskimi spremembami. Slovenija ne bi smela zamuditi poslovne priložnosti, ki jo nudijo razvojni projekti v z nafto in plinom bogati afriški državi. Pozval je slovenska podjetja in poslovneže, naj se včlanijo v zbornico in s svojim delovanjem pozitivno vplivajo na poslovno sodelovanje z nigerijskim gospodarstvom.

Zbornica bo okrepila in povečala poslovno, gospodarsko, trgovinsko in dvostransko politično sodelovanje med Slovenijo in Nigerijo. Zbornica bo tudi močno sodelovala z veleposlaništvom Zvezne republike Nigerije v Budimpešti, gospodarskima zbornicama Slovenije in Nigerije, Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije, centrom za mednarodno sodelovanje in razvoj, Mednarodnim centrom za promocijo podjetništva ter drugimi ustreznimi agencijami in ustanovami za oblikovanje partnerstva za vzajemno koristno in gospodarsko rast. Zbornica bo spodbujala izključno trgovinske in naložbene dejavnosti, povezovala poslovne subjekte in poslovne priložnosti. Prav tako bo pomagala slovenskim podjetjem vstopati na nigerijski trg, razumeti lokalna poslovna pravila in kulturo Nigerije.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas