SKUPINA PV

Sporočila za medije

25.07.2013

Rudar razkriva ponos rudarskega stanu

V prazničnem mesecu našega rudarskega mesta, ki smo ga s številnimi udarniškimi urami ob svojem napornem delu pomagali zgraditi tudi rudarji, s ponosom praznujemo tudi v Premogovniku Velenje. Ponos rudarskega stanu odkrivata že naslovnica in uvodnik sedme številke časopisa Rudar v tem letu, ki kličeta »Stan rudarski, bodi nam pozdravljen!«

V rubriki Z delom se vse doseže smo zapisali o prireditvi, s katero izkazujemo pomen in čast rudarskemu poklicu. Letošnji osrednji dogodek, že 53. Skok čez kožo, je na mestni stadion privabil skoraj 5.000 obiskovalcev. Na njem smo razglasili najboljše sodelavke in sodelavce ter skupino v Skupini Premogovnik Velenje. Že dopoldan pa smo praznovali praznik zvestobe, vztrajnosti, delavnosti in poklicnega zorenja, saj smo podelili priznanja in rudarske svetilke delovnim jubilantom in jubilantom Jamske reševalne čete. Ob prazniku smo skupaj s PV Invest-om zaposlenim in upokojenim sodelavkam in sodelavcem podarili sončnico. Zakaj smo se odločili ravno za to cvetlico, si lahko preberete v Rudarju. V njem tudi o podpisu pogodbe za prodajo napredovalnega stroja GPK-PV z največjim slovaškim rudnikom in 3. mednarodni konferenci EnRe, ki je bila letos v Velenju. Na podelitvi priznanj sodelavcem, ki so uspešno opravili pripravniške in strokovne izpite je sodelavec poskrbel za prav prijetno presenečenje – kakšno, si preberite v Rudarju.

V rubriki Podjetje smo ljudje predstavljamo naj sodelavca HTZ Velenje, odbore in komisije v Skupini ter vlogo kadrovske funkcije v času krize. Preberete si lahko tudi o uspešno končani akciji Brezskrbne počitnice za vse otroke.

Tudi ostale družbe v Skupini Premogovnik Velenje predstavljajo svoje delo. HTZ Velenje je tudi letos v Ribnem pri Bledu za tabornike namestil vodno fontano AquaVallis, športno plastenko te blagovne znamke pa je predstavil tekačem in triatloncem. V Pralnici HTZ imajo nov način sledenja delovnim oblačilom, podjetje pa je pripravilo tudi modni večer z Vražjo kolekcijo. Razvojni center energija predstavlja membranski bioreaktor za čiščenje podtalnice, RGP pa uspešno izvedeno zunanjo presojo. Da prostovoljci delajo svet boljši, dokazujejo Veronike, ki delujejo v PV Zimzelenu. Zapisali smo še o dolgoletnem članu Rudarskega okteta Velenje, ki je prejemnik Grba Mestne občine Velenje.

Tretji polčas zapolnjujejo raznolike vsebine – namigi za počitniško branje, slovnična in pravopisna pravila, kulinarični kotiček in drugo.

Več o julijskem Rudarju na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/427.

Prijetno branje!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas