30.07.2013

Preživite poletje na idiličnih Golteh

Na visoki gorski planoti, od koder se odpirajo brezmejni razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe, doživetja nimajo meja. V osrčju gora je vsak dan, ne glede na letni čas, lahko prav takšen, kakršnega si želite in hkrati nepozaben. V Zimsko-letnem turističnem centru Golte so združili naravne danosti s sodobno in živahno turistično ponudbo. Počitnice ali enodnevna potepanja po čudoviti gorski planoti so doživetje, ki si ga boste zaželeli znova in znova.

V Zimsko-letnem turističnem centru Golte so v poletnih mesecih pripravili kar nekaj zanimivih dogodkov. Prvi in drugi vikend v avgustu bosta športno obarvana. Pomerili se boste lahko v kolesarjenju in pohodništvu, lahko pa se boste, ob predhodnem naročilu, preizkusili tudi v adrenalinskih aktivnostih, kot so jadralno padalstvo, zip line, plezanje ali downhill spust v dolino. Praznik Marijinega vnebovzetja bodo na Golteh slovesno obeležili s sveto mašo pri kapelici Dobrega pastirja. 17. avgusta bodo za obiskovalce organizirali pohod po Golteh s postankom v Alpskem vrtu in osvežitvi v Mozirski koči. Od 22. do 25. avgusta, ko bodo Golte gobarsko obarvane, bodo za obiskovalce v Hotelu Golte pripravili obilo gurmanskih užitkov. V soboto, 31. avgusta, pa bodo praznovali konec poletnih počitnic.

Gorska planota Golte je odlično izhodišče za obisk okoliških planin peš ali s kolesom. Lahko se podate na okoliške vrhove, kot so Boskovec, Smrekovec in Raduha. Kratki vzponi in atraktivni spusti, poskrbijo še za dodatna doživetja. Nepozabni razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe vam bodo jemali dih.

V Hotelu Golte, ki je eden najsodobnejših slovenskih gorskih hotelov in priljubljen predvsem pri družinah, so pripravili tudi zelo ugodne poletne pakete za bivanje. Prednost hotela je seveda pristna prijaznost osebja, ki mu da pridih domačnosti. Za družine so pripravili ugodno družinsko vozovnico in ponudbo, ki vključuje povratno vožnjo z nihalko in kosilo v restavraciji Hotela Golte. V toplejših mesecih se kar precej parov poroči na idiličnih Golteh, pogosti pa so tudi poletni pikniki, saj nudijo možnost organiziranja piknikov z njihovo pomočjo ali pod lastno taktirko. Najemite kočo Trije ploti in si na eni izmed najlepših razglednih točk v Sloveniji privoščite sproščujoč piknik. Vsa oprema, potrebna za nepozaben piknik v prelepi naravi krajinskega parka že čaka na vas.

Na Golte se zapeljite z nihalno žičnico. Iz vasi Žekovec vas na 1.410 m nadmorske višine pripelje v 8 minutah. Otrok do 12. leta ima, v spremstvu dveh odraslih oseb, prevoz z gondolo brezplačen. Na Golte greste lahko tudi z avtomobilom, saj je do vrha asfaltirana cesta. Dodatne informacije o posameznih dogodkih na 03 839 11 00.