21.08.2013

V idiličnem okolju Vile Široko v Šoštanju jutranja vadba za zdravje

Kako z majhnimi koraki izboljšati svoje počutje, dobro vedo udeleženci vadbe po programu društva Šole zdravja, ki se vsak dan od ponedeljka do petka točno ob 7.30 srečajo v idiličnem okolju Vile Široko v Šoštanju. Ne glede na vreme in letni čas jim vadba, imenovana "1.000 gibov", v tamkajšnjem parku daje potrebno energijo in predstavlja vir zdravja. Pridružite se jim in začnite dan z dobrim počutjem.

Društvo Šola zdravja v Sloveniji deluje že štiri leta,  skupina v Šoštanju od julija letos. Za svojo dejavnost so izbrali park Vile Široko, ki s svojo urejenostjo in spokojnostjo ugodno vpliva na telo in duha. Jutranje telovadbe na prostem se lahko udeleži vsak. Izvedena je po metodi 1.000 gibov ruskega avtorja dr. Nikolaya Grishina. Polurna vadba vključuje vaje, ki so primerne za vsakogar, ne glede na starost. Razgibavanje vseh delov telesa pod vodstvom usposobljene prostovoljne vaditeljice Zdenke Uršnik omogoča gibljivost in okretnost telesa ter zmanjšuje morebitne bolečine. Pobudnica gibanja v Šoštanju in vaditeljica je Ljubica Donko, prav tako prostovoljka.

Udeleženci  vadbe  dokazujejo, da lahko v domačem okolju in brez drage športne opreme dobro poskrbimo za svoje zdravje in dobro počutje. Vadba je hkrati priložnost za druženje in sproščen klepet, kar prav tako ugodno vpliva na nas. Zdrav duh v zdravem telesu in dobra volja lahko veliko pripomoreta h kakovostnejšemu življenju.

Dvorni restavraciji Vila Široko v Šoštanju posebno vrednost daje izredna parkovna ureditev, ki deluje pomirjujoče, veličastno, v večernih trenutkih pa romantično in skrivnostno. Vila je namenjena vsem, ki želijo preživeti prijetne trenutke ob vrhunski kulinariki. Ponašajo se s pripravo porok na najvišji organizacijski ravni, organizirajo poslovna ali zasebna srečanja, praznovanja, seminarje, protokolarne dogodke, pripravljajo pa tudi nedeljska kosila in catering. Vila Široko je odprta za vse obiskovalce, ki lahko v prijetnem okolju in ob bogati ponudbi s poudarkom na visoki kulinariki in izbranih vinih zagotovo najdejo kaj zase.