05.02.2009

Muzej premogovništva danes na TV SLO

Vabljeni k ogledu oddaje otroškega in mladinskega programa na TV Slovenija 1 Enajsta šola v četrtek, 5. februarja, ob 16.25. Oddaja ima naslov Rudniki.

Takole jo najavljajo: »Morda se niti ne sliši tako grozno, toda spust 160 metrov pod zemljo zna biti kar pretresljiv. Še posebej za nekoga, ki je bil najbolj globoko pod zemljo v svoji kleti kakšna dva metra pod zemljo. Toda Melita se je opogumila. Odvrgla je svoja civilna oblačila, si nadela rudarske cunje, pograbila kramp in lopato, si v žep zatlačila malico ter se po obveznem krstu "skoka čez kožo" spustila v rudniške jaške, kjer je spoznala, kako so rudarili nekoč, kakšno opremo so uporabljali, katere vrste premog so kopali ...«

Enajsta šola je bila na obisku v Muzeju premogovništva Slovenije. Ponovitev si lahko ogledate v petek, 6. februarja, ob 10.05.