SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.09.2013

Na mednarodnem kongresu rudarstva v Makedoniji tudi Premogovnik Velenje

Mednarodni kongres rudarstva Balkanmine, ki se bo letos odvijal med 18. in 21. septembrom, bo že peti po vrsti. Na Ohridu v Makedoniji se bodo rudarski stroki Jugovzhodne Evrope s svojimi referati pridružili strokovnjaki Premogovnika Velenje. Svoje dosežke, opremo, tehnologijo in znanja bodo predstavili tudi na sejmu, ki bo potekal vzporedno s kongresom.

Po zadnjem mednarodnem kongresu rudarstva pred dvema letoma, katerega gostitelj je bila Slovenija, med organizatorji pa tudi Premogovnik Velenje, se bodo letos rudarski strokovnjaki Jugovzhodne Evrope zbrali v Makedoniji. Med več kot 130 prispelimi referati je mednarodni strokovni odbor izbral najkakovostnejša dela, med njimi tudi 8 referatov Premogovnika Velenje. Velenjski strokovnjaki bodo predstavili trajnostni razvoj svetovno znane Velenjske odkopne metode, čiste premogovne tehnologije, sorpcijske lastnosti velenjskega lignita, prenovo starih železniških predorov in mnoge druge zanimive teme. Mednarodna udeležba – poleg slovenskih predstavnikov bodo svoja dela predstavili še predstavniki Albanije, Bosne in Hercegovine, Kosova, Bolgarije, Makedonije, Srbije, Turčije, Češke, Nemčije, Avstrije, Rusije in Slovaške – pripomore k izmenjavi strokovnih pogledov in mnenj na različnih področjih, ki celovito pokrivajo rudarstvo in geotehnologijo.

Vzporedno s kongresom bodo potekale sejemske predstavitve posameznih udeležencev kongresa, med drugim tudi Skupine Premogovnik Velenje. To za Skupino pomeni odlično priložnost za predstavitev svojih dosežkov in znanja, ki jih zadnja leta intenzivno prenaša na tuje tržišče, s čimer se ji odpirajo številne nove poslovne priložnosti. To so vsekakor dobri obeti za nadaljnje poslovno sodelovanje celotne Slovenije, ne le v Evropi, ampak tudi širše, saj se s podobnimi projekti nadaljuje prodiranje slovenskih izvoznih artiklov na vedno zahtevnejši tuji trg.

Organizatorji V. BALKANMINE kongresa so Elektrogospodarstvo Makedonije (ELEM), Združenje rudarskih in geoloških inženirjev Republike Makedonije in Univerza Goce Delčev Štip.

Več o dogodku na www.balkanmine.mk.

Fotografski utrinki na http://www.rlv.si/si/fotogalerija/2007/1174.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas