SKUPINA PV

Sporočila za medije

25.09.2013

Novi vodomet na Velenjskem jezeru

Pika Nogavička je v imenu Premogovnika Velenje obiskovalcem Velenjskega jezera predala novi vodomet

Letošnji Pikin festival je zaznamovala tudi predaja novega vodometa na Velenjskem jezeru vsem obiskovalcem tega območja. V imenu Premogovnika Velenje je to v četrtek, 26. septembra 2013, storila navihana Pika Nogavička.

Območje ob čolnarni, ki ga je Mestna občina Velenje kot prvega v fazi urejanja okolice Velenjskega jezera začela urejati junija letos, je bogatejše za novi vodomet. Vodomet je Premogovnik Velenje postavil na Velenjskem jezeru kot nadomestilo za vodomet, ki je nekoč že bil na malem turističnem jezeru in ga je Premogovnik skupaj z jezerom zaradi urejanja pridobivalnega prostora zasul. Nameščen je približno dvajset metrov stran od obale, najvišji curek vode pa v višino brizga več kot šestnajst metrov. Deluje intervalno do polnoči, in sicer trideset minut, nato petnajst minut miruje, še posebej atraktiven je v večernih urah, ko ga osvetljujejo večbarvni žarometi.

V Premogovniku Velenje se zavedajo, da so v vsej svoji zgodovini zelo spremenili podobo Šaleške doline. Dolini so veliko vzeli, a tudi veliko dali, kar dokazujejo konkretni projekti, kot so ureditev skoraj 20 kilometrov sprehajalno-kolesarskih poti okrog šaleških jezer, postavitev 100 klopi, ureditev fitnesa na prostem ob Škalskem jezeru, v zimskem času Premogovnik Velenje uredi tudi progo za tek na smučeh, pomagal je pri postavitvi novega otroškega igrišča v Šoštanju, ureditvi športnih igrišč ... Vse to je pripomoglo k temu, da danes dolina obiskovalcem ne kaže podobe rudarske pokrajine, ampak je turistično in rekreativno vse bolj privlačna in zanimiva lokacija.

Več fotografskih utrinkov iz dogodka na http://www.rlv.si/si/fotogalerija/2007/1176.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas