SKUPINA PV

Sporočila za medije

26.09.2013

Jesen prinesla novo številko časopisa Rudar

Uvodnik jesenske sicer že osme številke časopisa Rudar v tem letu tokrat namenjamo prodoru Premogovnika Velenje v svetovni prostor, kamor prodajamo svoje vrhunsko znanje.

Rubriko Z delom se vse doseže začenjamo z zapisom o poškodbi izvoznega stroja, zaradi katere je prišlo do tedenskega premora proizvodnje. Zapisali smo tudi o 20. seji Skupščine in o sodelovanju Premogovnika Velenje na mednarodnem kongresu rudarstva, ki je bil letos v Makedoniji. Poskusno obratovanje novega črpališča, izvedba reševalne vaje na delovišču novega izvoznega jaška NOP II, ki je že presegel globino 200 metrov, in uspešni nastop na turškem trgu so teme, ki jih najdete v tej rubriki.

V rubriki Podjetje smo ljudje predstavljamo sodelavko iz Gost-a. Pozabili nismo niti na stare zapise, ki jih ob 60-letnici Rudarja brskamo iz njegovih arhivov. Tudi v tej številki z veseljem pohvalimo; sodelavce, ki so sodelovali pri odpravi okvare na izvoznem stroju.

Družbe v Skupini Premogovnik Velenje ne počivajo. HTZ Velenje in RGP sta se z roko v roki lotila projekta »Prenova mestnega središča Velenje – LEPI CENTER – projekt Promenada«, za katerega je HTZ z MO Velenje podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del. Pišemo še o predstavitvi ponudbe blagovne znamke Modeo na dveh modnih revijah – na velenjskem VIP CUP turnirju in celjskem MOS-u. V Rudarju tudi o sodelovanju programa AquaVallis s trgovsko verigo Mercator. RGP uspešno končuje dela v TEŠ 6, kjer so prisotni že od leta 2010. PV Invest svetuje o sanaciji vrta, okrasnih rastlin in trate po suši, PV Center starejših Zimzelen pa je pripravil zapis o demenci. Na MOS-u se je predstavil tudi Muzej premogovništva Slovenije, kjer je za obiskovalce pripravil tradicionalni skok čez kožo. V Muzeju pa so odprli tudi izjemno zanimivo in poučno razstavo o zibelki naravoslovja, Idriji, ter v Ligijevem salonu gostili koncert Rudarskega okteta Velenje in Noneta Primorsko. Spremljali smo člane Jamske reševalne čete, ki so se zbrali na velenjskem mestnem stadionu na tradicionalnem preizkusu pripravljenosti, vzdržljivosti, spretnosti in znanja.

Rubrika Tretji polčas je polna zanimivosti. V njej si lahko preberete o jutranji vadbi za zdravje, lednem plezanju, zmagi naših harmonikarjev na avstrijskem Bergmandelfestu, izkušnjah na potovanju po Kubi, kako pomagati otroku pri učenju, teniškem turnirju članov DIT-a Skupine PV in še čem. Vabimo vas na Dneve zaščite in reševanja, ki bodo v začetku oktobra v Velenju, in še kam.

Več na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/427.

 

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas