SKUPINA PV

Sporočila za medije

04.10.2013

Premogovnik Velenje gostitelj 38. srečanja rudarskih reševalnih enot Slovenije

V Premogovniku Velenje se bodo v okviru 5. dnevov zaščite in reševanja, ki bodo med 3. in 5. oktobrom 2013 potekali v Velenju, srečale rudarske reševalne enote Slovenije. Srečanje, ki bo že 38. po vrsti, bosta zaznamovala strokovni posvet in rudarska reševalna vaja.

Srečanje rudarskih reševalnih enot Slovenije – SRRES Velenje 2013, ki bo potekalo v petek, 4. oktobra, bo sestavljeno iz dveh delov. Najprej se bodo udeleženci zbrali v Zeleni dvorani upravne zgradbe velenjskega Premogovnika, kjer se bo odvil strokovni posvet. Prisotne bosta nagovorila predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved in p. p. direktorica Inšpektorata RS za energetiko in rudarstvo mag. Suzana Macolič. Svoje poglede bodo podali tudi strokovnjaki iz Premogovnika Velenje, Rudnika Trbovlje Hrastnik, Marmorja Sežana, Rudnika živega srebra Idrija v likvidaciji, Podzemlja Pece, Nafte Geoterm in drugih, z rudarstvom povezanih institucij. Namen posveta bo predstavitev novosti na področju reševanja ter varnosti in zdravja pri delu tehničnemu kadru rudarskih podjetij. Izdan bo zbornik referatov, podanih na posvetu.

Drugi del srečanja bo predstavljala rudarska reševalna vaja. Namen izvedbe skupne reševalne vaje je preizkusiti strokovno usposobljenost rudarskih reševalnih enot za namen reševanja v primeru rudniške nesreče v sodelovanju z interventnimi gasilskimi enotami. Predpostavka reševalne vaje bo požar na sončnih celicah na strehi Reševalne postaje, ki bo povzročil prehod dimnih plinov skozi jašek NOP v jamo Premogovnika Velenje. V vaji bosta sodelovala tudi reševalna četa in Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Premogovnika Velenje.

Premogovnik Velenje bo opremo za reševanje – izolacijski dihalni aparat Dräger BG 4 IP, samoreševalni dihalni aparat Faser SR-K30A, nosila in opremo za prvo pomoč – predstavil tudi v šotoru na Titovem trgu v Velenju, kjer Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z Mestno občino Velenje pripravlja dinamične predstavitve reševalnih služb, društev in organizacij. Na tem prostoru bo zaščitna delovna oblačila lastne blagovne znamke Modeo predstavilo tudi podjetje HTZ Velenje.


Predstavitev opreme za reševanje na Titovem trgu v Velenju
  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas