SKUPINA PV

Sporočila za medije

15.10.2013

Zagorelo le za vajo

Utripajoče luči, zvok sirene, gasilski avtomobili in gasilci v akciji. V soboto, 12. oktobra 2013, na srečo ni šlo zares, bila je zgolj vaja, ki so jo člani Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje in Prostovoljnega gasilskega društva Škale uspešno izpeljali.

Prostovoljni gasilci ves čas obnavljajo in nadgrajujejo svoje znanje. To počnejo na gasilskih vajah. Ena takšnih je bila tudi v soboto, 12. oktobra, ko je zagorelo v kurilnici stanovanjskega objekta v Škalah. Zaradi nadtlaka v peči na trdo gorivo je po kotlovnici izpuhnila večja količina saj in žerjavice. Vnela so se drva v bližini peči in požar se je začel širiti po kotlovnici. V zaklenjenem objektu je bila ujeta ena oseba.

Kljub vaji so se gasilci svojega dela lotili, kot bi šlo zares. Člani PGD Škale so zaradi nevarnosti razširitve požara na sosednje objekte prosili za dodatno pomoč, zato so jim na pomoč priskočili člani našega društva z dvema voziloma. S hitro in uspešno intervencijo jim je uspelo preprečiti širitev požara na sosednje prostore stanovanjskega objekta.

S škalskimi kolegi so se razšli z željo, da bi tudi v prihodnje tako dobro sodelovali, a le na vajah in čim manjkrat v pravih intervencijah.


Člani Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje

Uspešno izpeljana operativna taktična vaja PGD Škale in PIGD Premogovnika Velenje
  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas