SKUPINA PV

Sporočila za medije

15.11.2013

Predpraznično dogajanje v Muzeju premogovništva Slovenije

Predpraznično dogajanje bo v Muzeju premogovništva Slovenije tudi letos postreglo z raznolikimi dogodki. Ljubitelji stripov boste na dvodnevni delavnici imeli priložnost spoznati zgodbe v risbah in pridobiti veščine in znanja za izdelavo dobrega stripa. Najbolj priljubljen slovenski kantavtor Adi Smolar bo s svojimi pesmimi zabaval otroke in odrasle. Že tradicionalno bo organiziran tudi nočni ogled muzeja. In ker brez dobrega moža decembra ne gre, bo tam tudi on.

Do lastnega stripa v dveh dneh

Stripburger in Muzej premogovništva Slovenije sta združila moči in za starejše od deset let pripravljata Stripburgerjevo stripdelavnico. Na dvodnevni delavnici, ki bo izvedena v soboto, 14., in v nedeljo, 15. decembra, med 10. in 17. uro boste vsi stripovski navdušenci imeli priložnost spoznati možnosti, ki jih ponuja ustvarjanje stripov in izvedba lastnega stripa. Skozi iskanje idej, pripovedovanje v slikah, izdelavo zgodbe, govora v stripu, črkopisa, likovnega jezika in analize končanih del, vas bosta vodila ilustrator in avtor stripov David Krančan ter ilustrator, slikar, scenograf in animator lutk Andrej Štular. Soudeležba za izvedbo tečaja je 6,50 evra. Prijave zbirajo v muzeju. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno.

Glasbena legenda Adi Smolar

Eden najizvirnejših, najplodnejših in najpopularnejših kantavtorjev pri nas Adi Smolar v eni izmed svojih pesmi pravi: »Se počasi daleč pride, se prav počasi spletejo vezi, dokler mi sonce ne zaide, iskal poti bom do ljudi!« Hudomušen, kritičen in pronicljiv opazovalec življenja in odnosov med ljudmi nam bo skozi pesmi pričaral zanimiv popoldan. Koncert za odrasle in otroke bo v soboto, 21. decembra, ob 17. uri. Omogočila sta ga Sindikat Premogovnika Velenje in Odbor za kulturo Premogovnika Velenje. Vstopnina je 8 evrov. Po koncertu bo otroke obiskal dedek Mraz.

Nočni ogled in obisk dedka Mraza

Podzemna pustolovščina je v prazničnem decembru še bolj privlačna, zato bodo v muzeju 21. decembra poleg koncerta tudi letos organizirali že tradicionalni nočni ogled podzemnega dela muzeja. Ogledate si ga lahko ob 15.00, 18.30 in 19.00. Za ogled je potrebna predhodna najava. Obiskal jih bo tudi dedek Mraz, ki bo izpolnjeval drobne otroške želje ter skrbel za vedro in praznično razpoloženje. Za rokav ga boste lahko pocukali okoli 16.30, 18.30 in 19.00 ter ob koncu koncerta Adija Smolarja.

Muzej premogovništva Slovenije vas pričakuje od torka do nedelje med 8.30 in 17.00 (sprejem zadnje skupine za podzemni del muzeja od torka do petka ob 13.00, ob sobotah in nedeljah ob 15.00), vsak prvi četrtek v mesecu od 11.30 do 19.30 (sprejem zadnje skupine ob 18.00). Ogled podzemnega dela za posameznike in družine ob 9., 12. in 15. uri (lahko se priključite k že formirani skupini). Ob ponedeljkih je muzej zaprt. Prosimo, da svoj obisk predhodno najavite. Za vse informacijo so vam na voljo na 03 5870 997, trgovina@rlv.si in http://muzej.rlv.si.

Podzemni del Muzeja premogovništva Slovenije bo zaradi vzdrževalnih del zaprt od 23. decembra 2013 do predvidoma 20. januarja 2014.

Prijazno vabljeni!


Prijazna maskota Premogovnika Velenje krtek Ligi in dobri mož dedek Mraz bosta tudi letos razveseljevala otroke.

Vodiči vas bodo pričakali v starih rudarskih oblačilih
  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas