SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.11.2013

Osma abonmajska sezona velenjskih godbenikov pred vrati

Žanrsko barvite vsebine bodo zazvenele na petih abonmajskih koncertih

Pihalni orkester Premogovnika Velenje je z mislimi že usmerjen v novo abonmajsko sezono. Na svoj račun bodo prišli tako ljubitelji pihalne, simfonične in zabavne glasbe kot tudi jazz ritmov. Na prvem koncertu, ki bo v soboto, 30. novembra 2013, bo dirigentsko palico vihtel mag. Ivan Marin, dolgoletni dirigent in častni član velenjskih godbenikov.

Od petdesetih let prejšnjega stoletja in vse do danes je bil razvoj rudarske godbe v Šaleški dolini, ne le Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, tesno povezan z mag. Ivanom Marinom. Marin je ustvaril moderno godbo, takšna je danes tudi velenjska godba. Njegovi člani bodo abonmajski program v sezoni 2013/2014 začeli s Slavnostnim koncertom ob 75-letnici mag. Ivana Marina, ki je po štiridesetih letih vodenja dirigentsko palico leta 2004 predal zdajšnjemu dirigentu Matjažu Emeršiču. Na tokratnem večeru bosta vlogi zamenjala. Na koncertu, ki bo v soboto, 30. novembra 2013, ob 19.30 v Veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega v Velenju, se bo kot solist na klarinetu predstavil Aljoša Pavlinc. Obeta se zanimiv večer, ki bo odstrl večkrat prezrto zakladnico glasbenih stvaritev – vse od klasične uverture do lahkotnih in zabavnih zvrsti ter slovenskih glasbenih stvaritev.

Mag. Ivan Marin je član mednarodnega glasbenega združenja CISMA in Evropskega združenja glasbenih šol EMU. Kot stalni član in predsednik žirij na tekmovanjih slovenskih pihalnih orkestrov si prizadeva za višjo programsko in izvajalsko kakovost glasbenih izdelkov. Z Rudarsko godbo Velenje – zdajšnjim Pihalnim orkestrom Premogovnika Velenje – je posnel številne gramofonske plošče, kasete in zgoščenke.

Tudi sicer se obeta nepozabna abonmajska sezona velenjskih godbenikov. Praznični december bo zaznamoval drugi abonmajski koncert. S prijetno razgibanim programom bodo ljubitelje glasbe 21. decembra 2013 na Prednovoletnem koncertu razvajali člani Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje, ki deluje pod umetniškim vodstvom Matjaža Brežnika. Na koncertu se jim bo pridružila solistka Nataša Lazič, ki se bo sprehodila po črno-belih tipkah. Že tradicionalni Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, pod vodstvom Matjaža Emeršiča, bo 25. januarja 2014 v velenjskem hramu kulture, ko bodo postregli z izvrstnim programom ter zanimivima gostoma – vokalistko Evo Boto in na violončelu Jako Stadlerjem. 20. marca 2014 bomo lahko prisluhnili glasbenikom, ki so vsak na svoj način povezani z našim mestom. Big Band VOX je mlada velenjska zasedba, ki je kljub kratkemu času delovanja nanizala lepo število koncertov. Na koncertu se bodo glasbeno spogledovali z zanimivimi gosti. Abonmajsko sezono bodo godbeniki končali 24. aprila 2014, ko bo na sporedu Spomladanski koncert. Koncerti Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje so nekaj posebnega, saj razveseljujejo z zanimivimi, tematsko zasnovanimi programi. Vedno znova se trudijo, da bi bila rdeča nit koncertnih večerov nekaj posebnega, vedno pa s poudarkom na kakovostni glasbi.

Vpisovanje abonmajev je v prostorih Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje do petka, 22. novembra 2013 (vsak dan od 10.00 do 12.00 in od 18.00 do 19.00). Cena abonmaja za vseh pet koncertov je 25 evrov. Informacije na 031 677 444 ali www.popv.si.

 

Abonmajska knjižica Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje za sezono 2013/2014 (8.04 MB)
Plakat (1.12 MB)
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas