SKUPINA PV

Sporočila za medije

05.12.2013

V Premogovniku Velenje obeležili praznik sv. Barbare, zavetnice rudarjev

Velenjski rudarji že več kot stoletje negujemo rudarske običaje, ki se jim še posebej poklonimo ob praznovanju rudarskega praznika – 3. juliju – in zavetnice rudarjev sv. Barbare, katere god smo praznovali v sredo, 4. decembra, ko smo v Muzeju premogovništva Slovenije tudi pripravili prireditev, na kateri vsako leto izkažemo posebno pozornost izobraževanju, ki je za uspešen razvoj vsakega podjetja bistvenega pomena. Ob tej priložnosti smo tudi podelili priznanja sodelavcem, ki so v zadnjem letu s študijem ob delu pridobili vsaj visoko stopnjo izobrazbe.

4. decembra, ko goduje sv. Barbara, je za Premogovnik Velenje tudi praznik izobraževalnih dosežkov. Izobraževalni center Skupine Premogovnik Velenje deluje z namenom uspešnega, sistematskega in organiziranega dela, kar pripomore k večji varnosti pri delu. Danes Premogovnik Velenje zagotovo ne bi bil eden najsodobnejših in najbolje opremljenih premogovnikov s podzemno eksploatacijo premoga v Evropi, če v njem ne bi vrsto let sistematično vlagali v ljudi in znanje.

»V Premogovniku Velenje smo naklonjeni kreativnim, delovnim in prizadevnim sodelavcem. Zavedamo se namreč, da so znanje, izkušnje in delovna energija ključni dejavniki v času hitrih sprememb. Le z vašo vrhunsko usposobljenostjo in delovnim okoljem, ki spodbuja možnosti za razvoj novih idej, bomo svojo skoraj 140-letno zgodbo uspešno gradili tudi v prihodnje,« je zbrane nagovoril predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved. »Letos se v celotni Skupini Premogovnik Velenje srečujemo s številnimi izzivi. Vsesplošna gospodarska kriza se je dotaknila tudi nas, pa se kljub temu ne smemo ustrašiti ne izzivov ne preprek. Zavedati se moramo, da pot do vrha ni nikoli ravna. Še naprej pa nam bo z angažiranostjo zaposlenih, strokovnega znanja in pregovorne trme rudarjev uspevalo osvajati tudi vrhove. Z vašim znanjem, strokovnostjo, idejami, izobrazbo in ustvarjalnostjo si lahko zgradimo pot, ki nas bo vodila do začrtanega cilja,« je še povedal dr. Medved in izrekel zahvalo vsem, ki se s svojim znanjem, pripadnostjo in delovno vnemo trudijo za svetlo prihodnost podjetja.

Slovesnost so s kulturnim programom popestrili člani tolkalne zasedbe Rhythm  Factory in humorist Franci Podbrežnik.

Več fotografskih utrinkov iz dogodka na http://www.rlv.si/si/fotogalerija/2007/1183.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas