06.12.2013

Študenti na obisku

Študenti Univerze v Ljubljani, Fakultete za elektrotehniko, Katedre za elektroenergetske sisteme in naprave, so v petek, 6. decembra 2013, svoj dan namenili strokovni ekskurziji. Med drugim so obiskali naš Premogovnik in Muzej premogovništva Slovenije.

Kar 48 študentov in dva mentorja – dr. Marko Čepin, profesor, in Samo Gašperič, asistent – so v Rumeni učilnici upravne zgradbe NOP z zanimanjem prisluhnili predstavitvi Skupine Premogovnik Velenje. »Vsakemu obiskovalcu skušamo predstaviti, kakšna je pravzaprav naša več kot 138-letna zgodba s premogom,« jih je v uvodu nagovoril svetovalec predsednika Uprave za področje varnosti Boris Potrč in dodal: »Posebna znanja, kot so z elektro- in strojnega področja, bodo vedno iskana.« Številna vprašanja, ki so sledila predstavitvi, so kazalnik, da so študenti željni obogatiti svoje tehniško znanje.

Po obisku Termoelektrarne Šoštanj so si ogledali še Muzej premogovništva Slovenije.