SKUPINA PV

Sporočila za medije

20.12.2013

Sporočilo miru in dobrote tudi v Premogovniku Velenje

Taborniki Rodu Jezerski zmaj iz Velenja so plamen Betlehemske luči pod geslom »Poglej drugače« v znak zahvale prinesli tudi v Premogovnik Velenje. Luč miru je v petek, 20. decembra 2013, sprejel predsednik Uprave dr. Milan Medved s sodelavci.

Po uvodni himni tabornikov se je starešina Rodu Jezerski zmaj Anton De Costa zahvalil za izkazano pomoč podjetja in dodal: »Naj bo Luč miru simbol tudi za rudarsko luč. Sam sem na vašo izjemno pomembno dejavnost v Šaleški dolini zelo navezan, saj nosim v sebi spomin na luč, ki jo je kot rudar nosil moj stari oče.« Taborniki so izrazili željo, da bi bila gesla, kot so sprejmi, zaupanje, enakost, upanje, pomoč in druga, naše vodilne misli tudi v prihajajočem letu: »Verjamemo, da tako v vašem podjetju, kot vsak v svoji organizaciji, spoštujemo različna mnenja.«

Po prebrani poslanici, ki letos poteka pod geslom »Poglej drugače«, je zbrane nagovoril predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved: »Luč miru simbolizira upanje na lepšo in boljšo prihodnost. Tudi v težkih časih ne smemo opustiti upanja, ampak ga moramo izkoristiti kot novo priložnost za skupno dobro ter v lastnih vrstah iskati možnosti za še boljše rezultate in lepšo prihodnost. Če imamo podporo s strani sodelavcev in družine, je naš boj za to precej lažji.« Dr. Medved je izrazil prepričanje, da imamo v Sloveniji veliko znanja in priložnosti za svetlo prihodnost: »Premogovnik Velenje deluje že skoraj 14 desetletij, pred nami je še vsaj petdeset let dela. To nas navdaja z optimizmom, tudi duša rudarjev je takšna.« Dr. Medved je mladim tabornikom položil na srce, da naj ne opustijo svojega družbene zavzetosti, saj je bolj kot materialno zadovoljstvo pomembno notranje zadovoljstvo.

Namen letošnje poslanice in akcije je spodbuditi medsebojno sprejemanje in zmanjševanje negativnih predsodkov in delitev. Geslo spodbuja, da o ljudeh in dogodkih razmislimo in nanje pogledamo drugače. Vsak posameznik naj bi drugega spoštoval, ne glede na njegov videz, mišljenje in vero. Tradicionalna decembrska akcija, ki v sebi nosi sporočilo miru in medsebojne povezanosti, ima tudi dobrodelno noto. Letošnji izkupiček akcije bodo namenili Ustanovi za pomoč otroku z rakom in krvnimi boleznimi.

Regijske sprejeme pripravlja Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, ki je tudi nosilec akcije v Sloveniji. Sicer v akciji sodelujejo še Zveza tabornikov Slovenije, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.

Fotografski utrinki iz dogodka na http://www.rlv.si/si/fotogalerija/2007/1187.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas