SKUPINA PV

Sporočila za medije

23.01.2014

Novoletni koncert velenjskih godbenikov z Evo Boto in gosti

Pihalni orkester Premogovnika Velenje bo v soboto, 25. januarja 2014, organiziral že tretji abonmajski koncert v tej sezoni. Godbeniki bodo na Novoletnem koncertu pod taktirko Matjaža Emeršiča postregli z raznolikim programom ter zanimivi gosti in tako poskrbeli za vse glasbene sladokusce. Pridružili se jim bodo odlični solisti – vokalistka Eva Boto, na violončelu Jaka Stadler in na trobenti Marko Novak.

Že tradicionalni Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje vsako leto znova navduši poslušalce. Na koncertu, ki bo v soboto, 25. januarja 2014, ob 19.30 v Domu kulture Velenje, bodo ponovno dokazali, da pri glasbenem ustvarjanju ne poznajo meja. Za začetek koncerta so izbrali skladbo Olimpijske fanfare skladatelja Johna Williamsa, ki je napisal nekaj najbolj prepoznavnih glasbenih tem za velike filmske hite; z glasbo je opremil skoraj vse Spielbergove filme. Koncert bo dopolnjen z odprtostjo avstrijskega glasbenega genija Friedericha Gulde, kjer se v Koncertu za violončelo in pihalni orkester na svoj način poigrava s klasičnimi in baročnimi idejami, prepletenimi z narodnimi plesi, vse pa je začinil z jazzovskimi ritmi. V tej skladbi se bo na violončelu predstavil Jaka Stadler, član znamenitega Simfoničnega orkestra Bavarskega radia. V drugem delu, kjer se bodo prepletale skladbe tako domačih kot tujih avtorjev, bodo godbeniki predstavili nove sadove svojega ustvarjanja. Po skladbi Jamesa Barnesa Eaglecrest se bo predstavila izjemna vokalistka in zmagovalka izbora slovenske popovke za pesem Evrovizije EMA 2012 Eva Boto. Znova bo oživela, na trenutke morda pozabljene, že skoraj zimzelene pesmi – Vsak je sam, Boljša kot prej in Ta noč je moja. Svojo odličnost pa bodo velenjski godbeniki dokazali še v skladbah Yosuke Fukuda Simfonični plesi »Tango«, Roberta Sheldona Metroplex in Michela Manganija Tema za trobento. Pri zadnji se jim bo kot solist na trobenti pridružil Marko Novak, član velenjskih godbenikov in drugih glasbenih zasedb, tako orkestrskih kot iz sveta zabavne glasbe.

Člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje se vedno znova trudijo, da bi bila rdeča nit koncertnih večerov nekaj posebnega, vedno pa s poudarkom na kakovostni glasbi. Svojo glasbeno odličnost so dokazali že mnogokrat do zdaj. To dokazujejo številne nagrade – zlate medalje s svetovnih prvenstev pihalnih orkestrov na Nizozemskem ter najvišji naslovi iz drugih tekmovanj v mednarodnem in domačem okolju.

Kot četrti v nizu abonmajskih koncertov bo na sporedu koncert mlade velenjske zasedbe Big Band VOX z gostjo Majo Keuc. Glasbenikom, ki so vsak na svoj način povezani z mestom Velenje, bo moč prisluhniti 20. marca 2014. Dodatne informacije o abonmajskem programu in nakupu vstopnic v prostorih Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje, na 031 677 444 ali www.popv.si.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas