24.01.2014

Odgovor na zavajanja Andreja Vizjaka

Andrej Vizjak (SDS) v svoji znani maniri TEŠ6 ponovno izkorišča za politično manipulacijo in želi s tem uničiti Šaleško dolino, ki je tradicionalno delavska dolina. Sramotno je, da želijo potem, ko so politiki njegovega kova uničili prihodnost Zasavja, podobno storiti še s Šaleško dolino. Ker so pred nami evropske in nato še lokalne volitve, je povsem jasno in logično, da je TEŠ6 ponovno dobrodošla tema za politične igrice. Dejstvo pa je, da želi Vizjak, poleg obupanega nabiranja političnih točk, z napadi na Premogovnik Velenje in Šaleško dolino preusmeriti pozornost z nadaljevanja izgradnje hidroelektrarn na spodnji Savi, kjer bo HE Brežice (v Vizjakovi občini) stala trikrat več, kot so stale ostale elektrarne. Od tega bo več kot 60 % financirano iz državnega proračuna, ker se je infrastrukturni del, ki ga financira država, iz predvidenih 20 mio povečal na 170 mio €. Hkrati pa želi Andrej Vizjak s politično blokado TEŠ6 vzpostaviti pogoje za utopično nujnost izgradnje JEK2, ki naj bi stala med 6 in 8 mlrd €, ob dejstvu, da niti sedanja JEK še nima odlagališča radioaktivnih odpadkov.