SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.01.2014

Optimistično v leto 2014 tudi s časopisom Rudar

Vsi imamo radi nove začetke in z veseljem obrnemo nov list v knjigi. Novo leto je nekakšna prelomnica, ko začnemo razmišljati o novih izzivih, spremembah, nalogah in vsem, kar nas čaka v prihodnosti. So pa tudi naloge in projekti, ki so stalnica. Ena takšnih je tudi časopis Rudar, ki že v uvodniku optimistično stopa v leto 2014.

Kljub vsemu pa ne smemo pozabiti na leto, ki se je izteklo, zato smo v rubriki Z delom se vse doseže zapisali nekaj najpomembnejših dogodkov, ki so se zgodili v Skupini Premogovnik Velenje v minulem letu. O lanski proizvodnji, razmerah v jami in letošnjih načrtih smo se pogovarjali z vodjem Proizvodnega področja in glavnim tehničnim vodjem v podjetju. Zaposleni so se pri delu zelo izkazali, saj smo septembra lani začeli z izdelavo pomožnega jamskega črpališča, novembra smo začeli izdelovati južno zračilno progo in v januarju 2014 opravili vzdrževalna in sanacijska dela na jašku Škale.

V rubriki Podjetje smo ljudje smo zapisali o obisku kitajskega študenta, katerega namen je bil izmenjava mnenj teorije s stroko. Kakšni so bili njegovi vtisi, si lahko preberete v Rudarju. Decembra lani so nas obiskali taborniki in nam prinesli Luč miru z željo, da bi bila gesla, kot so sprejmi, zaupanje, enakost, upanje, pomoč in druga, naše vodilne misli tudi v tem letu. Bili smo na obisku pri dolgoletni odgovorni urednici časopisa, ki do zdaj ni imela priložnosti za predstavitev sebe. Preverili smo tudi delo Službe kontrole materialnega poslovanja in storitev HTZ Velenje in Aktiva delovnih invalidov Skupine PV. Bliža se čas volitev za člane Sveta delavcev HTZ, zato v tej številki Rudarja najdete razpis za volitve. Da smo na pravi poti, kar se varnosti in zdravja pri delu tiče, potrjuje dejstvo, da je bil naš Premogovnik kot eno od zgolj treh slovenskih podjetij oziroma štiriindvajset evropskih izbran kot primer dobre prakse na tem področju.

Rubrika Skupina Premogovnik Velenje se začenja precej vražje. V HTZ Velenje so namreč mnenja, da bi v vsaki omari moralo biti nekaj vražjega. O čem govorimo, si preberite v Rudarju. Silvestrovo je za nami in glede na pozitiven odziv gostov je bilo uspešno tudi v Hotelu Barbara v Fiesi. Tja in v ostale objekte podjetja Gost smo si vas dovolili povabiti tudi mi. Zapisali smo še o živahnem predprazničnem dogajanju v Muzeju premogovništva Slovenije, kjer vas tudi v tem letu čaka vznemirljivo potovanje po skrivnostnih rovih opuščenega premogovnika.

Bili smo na drugem abonmajskem koncertu velenjskih godbenikov, ko so v goste povabili Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje. V rubriki Tretji polčas smo uvedli dve novosti – Bon (in) ton = bonton (pravila o lepem vedenju) ter Ujeti v trenutku (foto utrinki zaposlenih pri različnih opravilih).

To pa še ni vse. Več si lahko preberete na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1316.

Prijazno vabljeni k branju!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas