SKUPINA PV

Sporočila za medije

11.03.2014

Za dan žena so se stanovalke pomladile

»Tako ste me polepšali, da me bo zdaj gotovo še kakšen moški pogledal!« »Pomladili ste me za 10 let!« »Zelo sem srečna!« Takšni zadovoljni komentarji so se slišali v soboto, 8. marca, v jedilnici Centra starejših Zimzelen v Topolšici, ko se je končala modna revija stanovalk.

Tretje leto zapored so v Zimzelen prišle na prakso študentke tretjega letnika Pedagoške fakultete UNI v Ljubljani, oddelka Specialna in rehabilitacijska pedagogika - Terapevtska rekreacija za starejše. Skupaj z zaposlenimi so si za dan žena za stanovalke zamislile posebno darilo: ličenje, manikiranje in friziranje. 16 stanovalk se je prepustilo rokam dveh profesionalnih frizerk in kozmetičarke, ki so sodelovale kot prostovoljke, ter študentk.

Manekenkam so oči žarele, vse so se pomladile za nekaj let in ob zvokih plesne glasbe so ponosno predstavile svojo novo podobo. Mimohod urejenih, naličenih stanovalk v spremstvu študentk je navdušil polno jedilnico sostanovalcev in obiskovalcev. Študentke so bile bogatejše za novo izkušnjo, »žirija« modne revije pa je ocenila, da je bila takšna vsebina druženja dober primer medgeneracijskega sodelovanja, podiranja stereotipov in je vsem pokazala, kako lahko na videz drobna dejanja pozornosti osrečijo ljudi.


Friziranje, ličenje in lakiranje nohtov so bila darila za dan žena.

Stanovalke so se pomladile za več let.

Vsaka ženska je rada lepa.
 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas