SKUPINA PV

Sporočila za medije

24.03.2014

Big Band VOX in Maja Keuc navdušila

Močna in vplivna glasba, prežeta s številnimi čustvi, je zaznamovala četrti abonmajski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v sezoni 2013/2014. Za to so v četrtek, 20. marca 2014, v Veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega v Velenju poskrbeli člani odlične zasedbe Big Band VOX skupaj z izjemno vokalistko Majo Keuc.

Zasedba Big Band VOX, ki deluje pod vodstvom Davida Slatinka, je na prvi spomladanski dan poslušalcem ponudila zelo energičen nastop, prežet z mogočnimi zvoki. Raznovrstnost skladb in aranžmajev so dopolnjevale številne avtorske skladbe, ki so navkljub večinoma prvemu srečanju s poslušalci, doživele izjemen odziv. Drugačne skladbe in malo drugačni sodobni ritmi, kot so funk, soul, r'n'b in podobni, so prinesli svežino. Žensko eleganco je skladbam vdihnila vrhunska pevka Maja Keuc, drugouvrščena v oddaji Slovenija ima talent 2010 in slovenska predstavnica na Evrosongu leta 2011. Med drugim je zapela pesem Objem iz njenega prvega večjega glasbenega projekta Papir. Dušo poslušalcev so pobožale balade, kot je »At last«, ki je prepoznavna v izvedbi Ette James, in funky skladbe, kot je »Sir Duke«, avtorja Steviea Wonderja ter mnoge druge.

Zasedbo Big Band VOX sestavljajo najboljši velenjski glasbeniki, ki jih druži brezpogojna ljubezen do glasbene umetnosti. Njihov repertoar ni tipičen za tovrstne zasedbe. Zasedbo vodi David Slatinek in ker nimajo dirigenta, je potrebna popolna predanost vsakega člana. Veliko aranžmajev in skladb, ki jih preigravajo, so napisali člani sami.

Abonmajsko sezono bo Pihalni orkester Premogovnika Velenje končal 24. aprila 2014, ko bo na sporedu Spomladanski koncert. Dirigent Matjaž Emeršič bo popeljal orkester in občinstvo na glasbeno popotovanje z odličnimi domačimi in tujimi skladbami. Dodatne informacije o abonmajskem programu in nakupu vstopnic v prostorih Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje, na 031 677 444 ali www.popv.si.

Več fotografskih utrinkov iz dogodka na http://www.rlv.si/si/fotogalerija/2014/1321.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas